Šport
22 ogledov

Nadal pred Đokovićem, Bedene 87.

rafael nadal Reuters
S finalom zaključnega mastersa World Tour Finals se je končala teniška sezona 2013, ki jo je na prvem mestu končal finalist sklepnega turnirja, Španec Rafael Nadal.

Združenje ATP je danes objavilo končno lestvico najboljših teniških igralcev sveta. Kljub sinočnjemu porazu na zadnjem turnirju sezone v Londonu je na prvem mestu ostal Španec Rafael Nadal, ki je moral s 3:6 in 4:6 priznati premoč Srbu Novaku Đokoviću. Ta ima na lestvici 12.110 točk, Nadal 13.030, tretji je Španec David Ferrer (5.800).

Nadal je po porazu proti Đokoviću dejal, da ni preveč razočaran. ''Razliko je naredil servis. Jaz sem serviral slabo, on pa dobro. Kar zadeva igro, se mi zdi, da nisem veliko zaostajal. Na začetku je igral bolje od mene. Kasneje nisem opazil velike razlike. Občutek sem imel, da sem bližje, kot priča rezultat. Izgubil sem, ker je nasprotnik igral bolje od mene,'' je priznal Nadal, ki v sezono 2014 zre z optimizmom. ''Zmaga ali poraz ne bo spremenil moje kariere. Nisem preveč razočaran. Zavedam sem, da v tem obračunu nisem bil favorit. Boril sem se v vsakem trenutku, čeprav se ni odvijalo po mojih željah,'' je dodal španski tenisač.

Večjih sprememb znotraj deseterice ni, je pa Švicar Roger Fedrer s sedmega napredoval na šesto mesto, od koder je izrinil Čeha Tomáša Berdycha.

Bedene edini Slovenec med stoterico

Od Slovencev bo leto najvišje končal Aljaž Bedene, ki je pridobil še eno mesto in je zdaj 87. Blaž Kavčič je padel štiri mesta in je zdaj zunaj stoterice na 102. mestu, Grega Žemlja je ostal 121., Blaž Rola pa je na 186. mestu. Velik skok je s 341. mesta na 306. uspel Janezu Semrajcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.