Šport
33 ogledov

Nadal tudi na trdi podlagi Indian Wellsa

rafael nadal EPA
Španski mediji so pred dnevi poročali, da bo Rafael Nadal, ki se je po sedemmesečni odsotnosti uspešno vrnil na teniška igrišča, izpustil turnirja serije masters na trdi podlagi v Indian Wellsu in Miamiju. Peti igralec sveta se je po zmagi na turnirju v Acapulcu odločil, da vendarle zaigra na turnirju v Kaliforniji.

Rafael Nadal uspešno nadaljuje svoj povratek na teniška igrišča, zmagovalca enajstih turnirjev za grand slam pa v Indian Wellsu čaka resen preizkus vzdržljivosti kolena. Španec se je v karavano vrnil na peščenih igriščih Južne Amerike, kjer je osvojil dva turnirja, enkrat pa je bil poražen v finalu. V Čilu ga je namreč presenetil Argentinec Horacio Zeballos.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Tesno obvezano levo koleno je vsem privržencem nekdanje številke ena vzbujalo dvom v nastop na turnirjih s trdo podlago, ki je za sklepe zelo obremenjujoča.

Nadal, ki je znan kot goreč zagovornik manjšega števila turnirjev s trdo podlago, se je po brutalni predstavi v finalu turnirja v Acapulcu, kjer je prvemu nosilcu Davidu Ferrerju prepustil vsega dve igri, odločil, da vendarle zaigra v Indian Wellsu. ''Igral sem skoraj popolno. Koleno se je cel teden dobro odzivalo,'' je v Acapulcu povedal Nadal in dodal: ''Srce mi govori, naj še naprej tekmujem.''

Žreb puščavskega turnirja v Kaliforniji je določil, da bi se lahko Nadal v četrtfinalu pomeril z velikim rivalom Rogerjem Federerjem. Tenisača, ki sta pred vzponom Novaka Đokovića in Andyja Murraya več let kraljevala na prvih dveh mestih lestvice ATP, bi se lahko pomerila prvič po lanskem marcu, ko je Federer prav v Indian Wellsu premagal svojega največjega rivala.

Federerjeva številka dva pod vprašajem

roger federer | Avtor: EPA EPA
Roger Federer trenutno zaseda drugo mesto svetovne teniške lestvice ATP, stanje na vrhu pa bi se lahko spremenilo že v Indian Wellsu.

Švicarski maestro je lani v puščavi osvojil svoj 21. masters v karieri - rekord, ki si ga deli z Nadalom -, v primeru dobrega nastopa Andyja Murraya pa bi lahko zdrsnil na tretje mesto.

Če Škot v Kaliforniji zmaga, bo ne glede na razplet prevzel drugo mesto na lestvici. V primeru, da Murray izgubi v finalu, pa se mora Federer prebiti vsaj do polfinala, če želi ohraniti svoje mesto na lestvici ATP. Če Murray izpade pred finalom, bo Federer ne glede na rezultat ostal na drugem mestu. Če Murray prehiti Federerja, bi se prvič po letu 2004 zgodilo, da ne Nadal ne Federer ne bi bila uvrščena na eno izmed prvih dveh mest lestvice ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.