Avto
59 ogledov

Najava za novi CC

Koncept volkswagen sport coupe
1/10
Volkswagen
Passat utegne bo po limuzini, karavanu in GTE hibridu kmalu dobil novo različico. V Ženevi bodo predstavili passata alltrack, ob njem pa tudi koncept volkswagen sport coupe, ki je najava za novo generacijo modela CC, ki v svojem imenu ne nosi več imena passat.

Novi Volkswagen CC naj bi bil neuradno nared leta 2016 in to s podaljšanim medosjem in s tem bolj zračno notranjostjo. Kasneje se pričakuje shooting brake različica poimenovana volkswagen CCS. Kot najavo do prihoda serijskega modela bo VW v Ženevi pokazal koncept sport coupe GTE, za sedaj pa sta na voljo za ogled le dve skici in nekaj osnovnih karakteristik.

Štirivratni kupe v dolžino meri 487 centimetrov, kar je sedem centimetrov več kot meri aktualni CC, od katerega je tudi dva centimetra nižji in centimeter širši. GTE v imenu pomeni, da ima hibridni pogonski sklop, sestavljen iz šestvaljnega TSI bencinskega agregata in dveh elektromotorjev. Kombinirana moč je 257 kilovatov (350 KM). Omogoča vožnjo zgolj na elektriko in sicer do razdalje 50 kilometrov. Pri Volkswagnu navajajo, da za 100 kilometrov poti v povprečju porabi dva litra goriva.

Novi alltrack

Volkswagen bo v Ženevi pokazal tudi novi passat alltrack s prilagoditvami za terensko uporabo. Ima odbijače s ščitniki podvozja, spremenjene prevozne kote brežine in prevozne previsne kote, razširjene pragove, ki so prav tako opremljene s ščitniki podvozja, in robustne kolesne pokrove. Odmik od tal je povečan za 27,5 milimetrov, opremljen je s posebnim programom za terensko vožnjo, ustrezno prilagojenimi asistenčnimi sistemi ter prirejenim podvozjem in štirikolesnim pogonom 4motion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.