Slovenija
45 ogledov

Najugodnejše cene so v začetku julija

Učbeniki in šolske potrebščine Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Zanimanje za šolske potrebščine je vse od maja v stalnem porastu, vrhunec pa naj bi doseglo avgusta. Čas za najugodnejši nakup je, sodeč po analizah, začetek julija.

Poletje je glavna sezona zanimanja za šolske potrebščine. Prične se junija takoj po zaključku šole, vrh pa doseže konec avgusta. Analiza, ki so jo pripravili na portalu za primerjalno nakupovanje ceneje.si, je pokazala, da se je junija lani zanimanje za šolske potrebščine povečalo dvakrat od letnega povprečja, na vrhuncu sezone pa je bilo trikrat višje. "V predsezoni 2016 beležimo več kot 50-odstotno rast ogledov glede na pričakovano letno povprečje, število uporabnikov, ki raziskujejo ponudbo na spletu, pa se je od lani povečalo za tretjino. Trenuten trend kaže, da se bo število iskanj v avgustu povečalo do 200 odstotkov, število uporabnikov tudi do trikrat," so zapisali v analizi. 

"Analiza cen, ki smo jo lani opravili na najpogosteje iskanih šolskih potrebščinah, je pokazala, da so bile te najugodnejše v začetku julija. Trgovci svetujejo nakup kmalu po zaključku šolskega leta, saj so takrat starejše kolekcije znižane, nove pa imajo akcijske cene," pojasnjujejo. 

Vse več se jih želi izogniti gneči

Poleg naraščanja števila ogledov ponudbe šolskih potrebščin narašča tudi število spletnih nakupov. Eden od vzrokov je izogibanje gneči v trgovinah, ki je v času glavne sezone zelo izrazita. Med desetimi potrošniki, ki se zanimajo za nakup šolskih potrebščin, je sedem žensk. Največ jih je iz starostne skupine med 25 in 44 let. Uporabniki strani ceneje.si si večinoma ogledujejo potrebščine v cenovnem razredu od 20 do 66 evrov. 

Slovenci tri mesece, Hrvati zadnjo minuto

V analizi so zajeli tudi navade slovenskih in hrvaških potrošnikov. "Medtem ko slovenski potrošniki raziskujejo kategorijo šolskih potrebščin skozi tri mesece, Hrvati opravljajo last minute nakupe tik pred pričetkom novega šolskega leta," je pokazala raziskava.

 

 
Komentarjev 6
  • mph 23:25 27.junij 2016.

    Jaz pa take drugje, na FB na primer, zelo redno prijavljam. Ker ta svinjarija ne spada v noben forum.

  • mph 22:45 27.junij 2016.

    Edini primeren čas za večino je takoj ob plači, do takrat je suša. Mi je vsaj v uteho, da se pa zato lepo redijo razni Mramorji, Cerarji in podobni z žulji tistih, ki dejansko delajo pa nič nimajo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:44 27.junij 2016.

    Svoj časopis odpri pa v njem vedno pisalo v njem o katerikoli temi češ. Tak zagon imaš komentarje pisat..da bi pa šla študirat novinarstvo al pa svoj časopisni biznis odpret..ne to pa ne. Ni šans ane? Sej veš zato ...prikaži več je Slovenija tm k je. Vsi vedo kaj je narobe ; vsak po svoje ampak noben pa nič ne naredi. Sam jamra na portalih :)