Šport > Nogomet
8 ogledov

Storilec želel ustvariti popoln kaos

Villarreal Ceta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Preiskovalci pospešeno zbirajo informacije o nepridipravu, ki je v zaključku obračuna med Villarrealom in Celto na igrišče vrgel solzivec in prekinil tekmo.

V zaključku tekme 24. kroga španskega Primere División med Villarrealom in Celto je na igrišče priletela pločevinka solzivca, ki je za nekaj časa prekinila tekmo in izpraznila tribune stadiona El Madrigal.

Preiskovalci incidenta so ugotovili, da je bil napad, s katerim je želel navijač ustvariti ''popoln kaos'', pripravljen vnaprej. Sprva so predvidevali, da je neznani storilec na stadion vstopil v zaključku tekme z namenom, da bi odvrgel solzivec in nemudoma pobegnil, zdaj pa se je izkazalo, da si je ''navijač'' tekmo ogledal od prve do zadnje minute.

Po ogledu televizijskih posnetkov in opravljenih intervjujih s člani varnostne službe so preiskovalci ugotovili, da se je storilec v zadnjih minutah prestavil na zgornji del tribune, od koder je potem zalučal solzivec. Na posnetkih varnostnih kamer je razvidno, da ''navijač'' ni nosil maske, vendar slika ni dovolj jasna, da bi ga lahko z gotovostjo identificirali. Predvidevajo, da je stadion zapustil na izhodu številka 10, kjer se je skril v kopici navijačev, ki so v ravno takrat zapuščali prizorišče. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi se pred odhodom preoblekel.

Zdravniška služba je morala zaradi posledic nevarnega plina oskrbeti 20 poškodovancev. Villarrealu grozi 600 do 3000 evrov globe, v primeru najhujše kazni pa bi se lahko ta povzpela tudi do 30.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.