Šport > Košarka
25 ogledov

''Ne bojimo se niti Slovencev niti Grkov''

(Španija - Hrvaška) Rudy Fernandez Damjan Rudež EPA
Hrvaški košarkar Damjan Rudež pravi, da se kockaski ne bojijo nobenega nasprotnika v skupini C, vključno s Slovenijo in Grčijo.

''Ne bojimo se niti Slovencev niti Grkov,'' je pred začetkom evropskega prvenstva v košarki, ki ga bodo od 5. do 20. septembra gostile Hrvaška, Francija, Nemčija in Litva, povedal Damjan Rudež.

Hrvaška reprezentanca, ki se nadeja, da bo ob podpori domačega občinstva spisala novo poglavje košarkarske zgodovine, je na pripravah za EuroBasket premagala Nemčijo, Turčijo in Litvo, zato je pred začetkom EP upravičeno optimistična.

''Težko je reči, ali imamo dober ali slab razpored. Prve tekme so težke, a z lažjimi nasprotniki. Ob takšnih pripravah in podpori Arene se nimamo česa bati,'' je povedal Rudež, ki je na zadnji pripravljalni tekmi naravnal svojo roko in k zmagi nad Izraelom prispeval 15 točk.

''Vedno je lažje, kadar steče met. Bolj kot moja igra me veseli, da smo zmagali. Imeli smo vse pogoje za poraz, od utrujenosti do slabe igre, a drugi polčas nas je navdal s samozavestjo. Komaj čakamo EP,'' je dodal Rudež, ki v zagrebški Areni pričakuje polne tribune.

''Ko smo lani igrati prijateljsko tekmo z Litvo, sem razdelil 100 vstopnic. Danes to niti približno ne bi zadostovalo, kar zgovorno priča o zanimanju,'' je zadovoljen košarkar Minnesote Timberwolves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.