Slovenija
39 ogledov

"Ne pričakujte meda in mleka"

Mandatarska seja Saša Despot
Janša meni, da ploh še nismo začeli zares varčevati, trudimo se le, "da bi se manj zadolževali, kot smo v preteklosti".

Poslanka PS Alenka Pavlič je ob današnjem začetku tokratnega zasedanja državnega zbora premierju Janezu Janši zastavila vprašanje, ali  bo vlada v luči množičnih nasprotovanj varčevalnim ukrepom spremenila smer reševanja gospodarske krize.

Protesti ne vabijo investitorjev

Janša je v odgovoru dejal, da so protesti povsem legitimni, vendar dvomi, da so spodbudili kakšnega domačega ali tujega investitorja, da bi več investiral pri nas.
Meni, da o pravem varčevanju tako ali tako še en moremo govoriti -  se le trudimo, da bi se manj zadolževali, kot smo v preteklosti."Zelo bomo veseli, ko bomo zagledali tisti dan, ko bomo nekaj privarčevali," je dodal.

Ukrepi ne bodo delovali čez noč

Vlada konsolidira javne finance in hkrati sprejema ukrepe, ki naj bi v prihodnosti omogočili večjo rast, je zatrdil Janša. Slovenija se je šele začela spopadati s krizo, je dodal in opozoril: "Ne pričakujte, da se bosta med in mleko cedila v nekaj tednih, potem ko tri leta nismo nič storili".
Ob tem je spomnil, da vlada ni nikoli trdila, da bodo njeni ukrepi delovali že noč. Potrebne je tudi nekaj potrpežljivosti in zaupanja, je dodal.

Komentarjev 12
  • feferon 12:53 22.november 2012.

    Ti Francek pa se vpraši kaj si volil, da imaš zdaj tako sranje. Pa vse niso komunisti krivi ampak gnili kapitalizem.

  • feferon 12:51 22.november 2012.

    Pa zategn ti pas i.iot. Probi živet s 400 ali 500 eur, tudi če si cel življenje pošteno delal.Seveda , je.e se vam, ko pa imate naložen gnar čez mejo, tu pa cvilte narodu naj zateguje pas.NE GRE VEČ. ...prikaži več ČE NISI SPOSOBEN PEJD DRUGAM.

  • Notsocommon 20:38 19.november 2012.

    Človek nas je vse skupaj označil za popoldne debile! 4 leta (!!) so že tega kvazi "varčevanja" in v 4 letih smo vsi mi skupaj tako nesposobni, da še samih sebe ne moremo preživljat? Vedno večji dolg (ampak z manjšo ...prikaži več hitrostjo narščanja??) naj nam bo v veselje?!Razen v politki še nisem videl delovnega mesta, kjer bi lastniku firme rekel da so obeti odlični, saj njegova barka sedaj malenkost počasneje tone, pa da te ta ne bi v isti sekundi odstavil!