Svet > Hrvaška
54 ogledov

Ne puščajte brisače, ker vam jo odnesejo

Hrvaška obala Profimedias
Za ukrep, s katerimi bodo brisače na plaži brez lastnika obravnavali kot izgubljene predmete, so se letos odločili tudi v Makarski.

V dalmatinskem mestu Makarska so se odločili, da bodo sprejeli odlok, s katerim bodo prepovedali puščanje osebnih predmetov na plaži, s čimer bi preprečili t. i. "rezervacije". 

PREBERITE ŠE: 

Za "brisačarstvo" tudi denarna globa

Za podoben ukrep so se lani že odločili v kraju Tisno, kjer stvari za kopanje in osebne predmete, ki jih kopalci pustijo na plaži, po 20. uri pobere komunala. Gre predvsem za dežnike in ležalnike, s katerimi si poskušajo obiskovalci zagotoviti mesto na plaži. 

Ukrep na mestnem svetu

V Makarski bo tako veljal nov režim, ki ga bodo po poročanju hrvaških medijev predvidoma sprejeli v prihodnjih dneh, po katerem bodo redarji predmete, ki bodo ležali na plaži brez lastnika, obravnavali kot izgubljene in jih odstranili. 

Makarska | Avtor: Profimedias Profimedias

V Španiji tudi niso tolerantni

Tovrstne "rezervacije" vas na nekaterih plažah lahko tudi drago stanejo. Na španski obali Costa del Sol namreč policija vsako jutro odstranjuje brisače, ob katerih ni lastnika in zaračuna 30 evrov, če želi lastnik svoje stvari dobiti nazaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dixon 09:19 20.maj 2016.

    To je to! Nič več zastonjkarstva. Bi lahko še na slovenski obali začeli s tem.