Slovenija
67 ogledov

"Ne želimo povzročati težav glede varstva"

razred, šola Sutterstock
Na OŠ dr. Ivan Prijatelj v Sodražici je danes povsem običajen dan. V šolo so prišli vsi otroci. Učitelji stavke namreč niso izglasovali.

Na Osnovni šoli (OŠ) dr. Ivan Prijatelj Sodražica stavka ni bila izglasovana, ker se za stavko ni opredelila več kot polovica vseh zaposlenih. Ravnateljica šole Majda Kovačič Cimperman nam je dejala, da spoštuje odločitev zaposlenih. "Sindikalna zaupnica je vodila vse postopke, seznanila je vse zaposlene. Odločitev pa je stvar vsakega posameznika."

"Ne želimo povzročati težav glede varstva"

Čeprav v šoli ne stavkajo, podpirajo vse druge, ki so se zanjo odločili. "Tudi pri nas se zaposleni ne strinjajo z ukrepi. Predvsem nas motijo zmanjševanje normativov in razne spremembe. Tiste, ki so se odločili za stavko, podpiramo. Pri nas je bila pač na tajnem glasovanju sprejeta odločitev, da ne stavkamo, in to spoštujem. Nekateri strokovni sodelavci so izrazili, da ne želijo, da bi tako učencem vzeli pouk in strokovno delo, ker vedo, da s tem povzročajo težave, med drugim glede varstva," je za spletni zurnal24.si dejala Kovačič Cimpermanova.

Kot nam je še povedala, so v šolo in vrtec prišli vsi otroci. "Zjutraj sem bila v vseh učilnicah in oddelkih vrtca. Prišli so vsi otroci, odsotni so le tisti, ki so bili zaradi bolezni odsotni prejšnje dni. Pouk poteka normalno po urniku in ustaljenem redu."

V oskrbi le 2.520 otrok

V vseh šolah pa ni tako. "Ne v vrtec in ne v osnovno šolo ni prišel niti en učenec," pravi Anton Obreht, ravnatelj Osnovne šole Franca Lešnika Vuka SLivnica, ki je tudi predsednik Sindikata ravnateljev Slovenije. Sicer omenjeno šolo obiskuje 320 otrok, vrtec pa 100 otrok. "Starši tudi tako, da so poskrbeli za varstvo svojih otrok izražajo solidarnost z nami, ki stavkamo," še dodaja Obreht. So se pa zaposleni danes predvsem  posvečali pedagoškemu delu in izobraževanju.

Stavko so ob opredeljevanju za ali proti stavki izglasovali v 695 zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Skupaj je tako v slovenskih vrtcih in šolah danes v oskrbi 2.520 otrok.

Komentarjev 10
  • Barbatus 22:26 23.januar 2013.

    EU JE VELIKA, 520.000 milijosnki trg ljudi - TOREJ KOMUR NI LEPO PRI NAS IN NE ŽELI DELATI, NAJ ODIDE V PREOSTALIH 26 LANIC EU OD JUNIJA ŠE CRO. ALI PA GREDO V KANADO, AVSTRALIJO,...ZGINITE VEN LENOBE IN SE DOKAŽITE, ...prikaži več KDO V SLOVENIJE DELA DOBRO IN V MEDNARODNEM OKOLJU MU GRE ZELO DOBRO - VENDAR TA NE POZNA SINDIKATA LI OSTALIH ZAJEDALCEV, ON DELA 12H ALI VEČ NA DAN. POTREBNO JE DELATI, SMO NAMREČ DRŽAVA Z NAJVEČJO IN NAJSLABŠO JAVNO UPRAVO DALEČ NAOOKOLI - SAMI NESPOSOBNEŽI IN SAMOVŠEČNEŽI!!

  • millenium 21:45 23.januar 2013.

    Štrukelj naj raje dela in manj govori....

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:39 23.januar 2013.

    Nekdo mora pač biti stavkokaz, pravzaprav izdajalec naroda!