Šport
66 ogledov

''Padam pogosteje od drugih''

lindsey vonn EPA
Najuspešnejša smučarka vseh časov Lindsey Vonn težko pričakuje začetek priprav na novo sezono belega cirkusa.

Ameriška smučarka Lindsey Vonn je velika dolžnica letošnje sezone, ki jo je po smoli na superveleslalomu v Andori končala predčasno.

Zmagovalka 76 tekem za svetovni pokal je bila sicer zelo dobro na poti za osvojitev petega velikega kristalnega globusa, ki je romal v roke Švicarke Lare Gut

''Počutim se dobro. Še dva tedna bom morala nositi opornico. Počasi začenjam s treningom. Veselim se, da bom ponovno zdrava in pripravljena za naslednje leto,'' je v pogovoru za SNTV dejala Vonnova.

''Rada imam, kar počnem. Rada imam smučanje. Rada smučam hitro in tekmujem, zato tudi večkrat padem. Padam pogosteje od drugih, a se vedno poberem, ker uživam v tem, kar počnem. Nikoli ne želim prenehati. Zmage pomagajo pri tem, a v bistvu si želim le hitrega smučanja,'' je razkrila 31-letnica.

Američanka upa, da bo se bo zanimanje za alpsko smučanje onkraj Atlantika še povečevalo. O neprepoznavnosti alpskih smučark nazorno priča primer Gutove, ki je v Miamiju podpirala rojakinjo Timeo Bacsinszky.

''Upam, da bodo ameriške televizijske postaje predvajale več tekem. To bi zelo pomagalo uspešnim športnikom in športnicam, ki jih imamo. Upam, da bomo v času, ko se bomo približevali olimpijskim igram, deležni več medijske pozornosti,'' je dodala Vonnova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.