Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

Nekdanjega policista oprostili obtožbe umora

Paznik Nino Verdnik
Milan Volgemut, nekdanji policist, ki so ga obtožili umora ptujskega gostilničarja Franca Klinca, so danes izpustili iz pripora. Višje sodišče ga je namreč oprostilo obtožb, potem ko mu je prvostopenjsko sodišče na Ptuju naložilo 20 let zapora.

Kot je po razglasitvi sodbe pojasnila predsednica sodnega senata Natalija Pavlič Goldinskij, tožilstvo ni zbralo dovolj dokazov s potrebno gotovostjo.

Spomnimo. 59-letnega Franca Klinca so 6. decembra 2013 našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju, tožilstvo pa je krivdo pripisalo Volgemutu, saj naj bi ga sredi noči petkrat ustrelil v različne dele telesa, tako da je na kraju dogodka umrl. Ob tem naj bi Klincu ukradel 170 evrov, poleg koristoljubja pa naj bi Volgemuta po navedbah tožilstva h kaznivemu dejanju gnala še želja po maščevanju, saj naj bi ga Klinc obtožil tatvine in požiga lovskega doma nekaj mesecev prej.

Tožilstvo vztrajalo pri zaporni kazni

V sklepni besedi je tožilka Diana Šeruga Sagadin danes povedala, da je po njenem prepričanju nesporno, da je streljal Vogelmut, čeprav orožja niso našli, da so bili na njegovih rokavicah sledovi streljanja, da telefonskih sporočil v spornem času ni pošiljal od doma, kot je trdil, saj so šla prek različnih baznih postaj, ter da je dejanje storil iz koristoljubja - iz blagajne je ob umoru izginilo 170 evrov - ter brezobzirnega maščevanja. Zato je za obtoženca, tako kot na prvem sojenju, predlagala 25 let zapora.

Volgemutova zagovornika, Vlasta Petrucci in Matic Klemenčič, pa sta trdila, da gre za namišljeno zgodbo tožilstva in da Volgemut ni pravi storilec, da so sledovi streljanja nastali zaradi lovske puške na tekmovanjih, da je sporočila pošiljal od doma ter da ni nobenih bioloških in mikrosledi, ki bi potrdile obtožbo, storilec pa da je bil nekdo drug, saj so se v dneh pred umorom v gostilni pojavljali neznanci.

Volgemut je v sklepni besedi povedal, da krivde ne priznava in da je absolutno nedolžen.

Komentarjev 5
  • Avatar gujdek
    gujdek 20:06 31.avgust 2015.

    Spodaj sem dvakrat namalan zato, ker sem tukaj novi in nisem vedel, da aplikacija dela tako vratolomno. Se opravičujem...

  • Avatar gujdek
    gujdek 19:57 31.avgust 2015.

    Tako, sedaj pa so na vrsti odškodninske tožbe. Zahtevam, da jih pokrije tisti, ki je naredil napako. Jaz ga z davki plačujem pošteno, naj tudi oni delajo pošteno in odgovarjajo za svoje (ne)delo...

  • Avatar gujdek
    gujdek 19:57 31.avgust 2015.

    Tako, sedaj pa so na vrsti odškodninske tožbe. Zahtevam, da jih pokrije tisti, ki je naredil napako. Jaz ga z davki plačujem pošteno, naj tudi oni delajo pošteno in odgovarjajo za svoje (ne)delo...