Šport > Nogomet
61 ogledov

Nemci: "Imamo dokaz za doping Francozov"

Euro 2016, finale, Francija, Portugalska EPA
Nemški Bild je obtožil francoske nogometaše, da so uporabljali nedovoljena poživila med evropskim prevsntvom.

Francoski nogometaši so v nedeljo doživeli boleč udarec s porazom v finalu evropskega prvenstva proti Portugalski, zdaj pa so jim novega zadali nemški novinarji, ki so galske peteline obtožili, da so v polfinalu proti Nemčiji za zmago uporabljali nedovoljena sredstva. Za obtožbo je zadoščala prazna tuba substance, ki jo niti ni na seznamu prepovedanih poživil.

Bild je s svojim člankom in trditvijo, da so si Francozi pomagali do prednosti na nedovoljen način, dvignil veliko prahu. Novinarji so po polfinalni tekmi med Francijo in Nemčijo obiskali garderobo zmagovalne reprezentance in v njej našli prazno tubo Guronsana, ki ga športniki uporabljajo za lažjo regeneracijo, boljšo izvedbo in osredotočenost. Ta kofeinski stimulant ni na seznamu prepovedanih poživil, a Nemci trdijo, da Wada ne dovoljuje uporabo sredstev, ki omogočajo prednost pred tekmeci.

"Guronsan je zame doping. Dokazano je, da kofein izboljša izvedbo pri športnikih in vpliva na njihove sposobnosti. Hitreje reagirajo in zato menim, da je to nedopustno," je za Bild izjavil profesor Fritz Sörgel,strokovnjak s področja jemanja nedovoljenih poživil.

 
Komentarjev 1
  • Marko Josipovic 17:18 13.julij 2016.

    Zaradi kofeina? HAHAHAHAAH! Prebolte, Nemci, no... bogi