Svet
12 ogledov

Truplo trikratnega morilca zoglenelo

Christopher Dorner Reuters
Ameriška policija potrdila, da so v pogoreli gorski koči našli človeške ostanke. Šlo naj bi za trikratnega morilca.

To, kar so mediji označili za največji lov na človeka v zgodovini ZDA, je dobilo novo poglavje, najverjetneje eno zadnjih. Prizorišče dogajanja je bil tokrat gozd v Kaliforniji, blizu smučišča Big Bear, okoli 130 kilometrov vzhodno od Los Angelesa. Domnevni trikratni morilec, nekdanji policist Christopher Dorner, se je zatekel v gorsko kočo, kjer so ga izsledili policisti.

Potrdili so, da je najprej odjeknil strel, nato se je osumljenec zabarikadiral v kočo. Pozivali so ga, naj se preda. V koči je nato odjeknil še en strel in izbruhnil je požar.

Policija je zdaj potrdila, da so v koči našli zgorele človeške ostanke. Ali gre res za Dornerja, bo potrdila šele forenzična analiza.

Bil šele na začetku morilskega pohoda

V začetku februarja je ubil hčerko nekdanjega policijskega stotnika in njenega zaročenca. Štiri dni kasneje pa je iz zasede ubil enega policista in še enega ranil.

Dorner je napovedal maščevanje nekdanjim kolegom – spisek je bil dolg, policija je varovala okoli 50 družin. Maščevati se je želel, ker so ga leta 2008 odpustili iz policije. Dorner je sicer dobro izurjen za takšne situacije: ima obilico vojaških izkušenj in zna ravnati z različnimi vrstami orožja.

V njegovo iskanje se je vključil celo igralec Charlie Sheen, ki ga je imel Dorner za izjemnega človeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.