Šport
26 ogledov

Iščete službo?

mercedes formula 1 nico rosberg EPA
Mercedes se je na inovativen način lotil iskanja naslednika svetovnega prvaka Nica Rosberga, ki je nekaj dni po največjem uspehu v karieri nepričakovano oznanil svojo upokojitev.

Konstruktorski prvak Mercedes bo imel v prihodnji sezoni formule 1 drugačno dirkaško zasedbo kot v zadnjih treh sezonah. Nico Rosberg je namreč po tem, ko je v tretjem poskusu premagal moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, pri 31 letih oznanil slovo od elitnega dirkaškega športa.

Srebrni iz Brackleyja so nenadno upokojitev svetovnega prvaka obrnili na šalo in objavili oglas za prosto delovno mesto, ki tudi Vam daje priložnost, da se potegujete za dirkaški sedež v najmočnejši ekipi v paddocku F1. 

Mercedes je šaljivi oglas objavil v reviji Autosport, od kandidatov pa pričakuje samomotivacijo, močno željio po uspehu in predanost timskemu delu. ''Idealno bi bilo, da ste vešči manevriranja, zaviranja in, kar je napomembneje, pospeševanja. Prednost je tudi dirkaška superlicenca,'' so med drugim zapisali srebrni.

Kandidati bodo morali posredovati povratne informacije o nastavitvah dirkalnika, identificirati prednosti in slabosti konkurentov in izkazati potrpežljivost pri opravljanju medijskih dolžnosti.

Da pa ne bo vse v znamenju pogojev in zahtev, Mercedes kandidatom ponuja: radodaren bonus, življenjsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, službeni avto ter uporabo telovadnice in restavracij.

Pogrešamo le informacijo o plači.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da bo dejanski izbor bodočega moštvenega kolega trirkatnega svetovnega prvaka potekal za zaprtimi vrati. Mercedes je z oglasom le vzbudil skomine vsem tistim, ki sanjajo o sedežu v srebrni ekipi. 

Mad realnimi kandidati za Rosbergov sedež so Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Pascal Wehrlein in ne nazadnje tudi Fernando Alonso, ki pa bo besedah predstavnikov McLarna ne namerava zapustiti ekipe iz Wokinga.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.