Šport
27 ogledov

Prevcu to zagotovo ni pogodu

Peter Prevc Nižni Tagil EPA
Manj kot dva meseca pred začetkom sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je prišla prva odpoved. In to na prizorišču, kjer je lani prvič v vsem svojem sijaju zablestel najboljši skakalec na svetu.

Tekem v Nižnjem Tagilu, ki bi morale biti na sporedu 10. in 11. decembra, ne bo, razlog pa ni slaba vremenska napoved, ampak dejstvo, da prireditelji niso poskrbeli za zadostno varnost na skakalnici, so sporočili z Mednarodne smučarske zveze.

Prireditelji niso izpolnili zahtev zveze, da postavi zaščitno mrežo oziroma zaščito pred bočnim vetrom, to pa ni bil njihov edini greh.

Kot trdi Fis, v preteklosti organizatorji tekem v Nižnjem Tagilu niso v predvidenem roku izplačali denarnih nagrad.

Ali bodo odpovedane tekme kje nadomestili, zaenkrat ni znano.

Sezona svetovnega pokala se bo sicer začela 25. novembra v finskem Kuusamu.

Začelo se je prav v Nižnem Tagilu

Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc je lani dokazal, da se v Nižnem Tagilu zelo dobro počuti. Na prvi tekmi je zaostal le za Severinom Freundom, na drugi pa je pometel s konkurenco in se veselil prve zmage v sicer rekordni sezoni.

Pred tem je bil drugi že v Klingenthalu in Lillehammerju.

Zmaga v Rusiji mu je dala krila in sledili sta dve zaporedni prvi mesti v Engelbergu, v nadaljevanju sezone pa se je na najvišjo stopničko povzpel še v Garmish-Partenkirchnu, Innsbrucku, Bischofshofnu, Willingenu, Sapporu, Trondheimu, Vikersundu (2x), Almatyju (2x) in Planici (2x).

Skakalci nadaljujejo priprave

Slovenski šampion in preostala druščina orlov so sicer polno zaposleni s pripravami na novo sezono. Prevc o treningih in drugih aktivnostih vestno obvešča tudi svoje sledilce na družabnih omrežjih.

Dan za varen avto

Komentarjev 3
  • matermila 15:56 29.september 2016.

    Neverjetno,kako ti ime pristaja.IZRODEK,prav posrečeno.

  • vladek 08:10 29.september 2016.

    kaj je s tabo,a si še vinjen BUDALO

  • izRODEk 00:07 29.september 2016.

    Še eno demoniziranje Rusije. Tole se bo vse skupaj zelo kmalu močno obrnilo.Živela Rusija! Živel predsednik vseh Slovanov, tovariš Putin!