Šport
19 ogledov

"Ker nogomet ni pomemben. Denar je."

Legia Varšava Aktobe navijači Uefa prašič koreografija EPA
Navijači varšavske Legie se še niso pomirili z odločitvijo Uefe, ki je Poljake zaradi administrativne napake izločila iz Lige prvakov.

Slovenskim ljubiteljem nogometa je dobro znan razplet 3. predkola Lige prvakov, ko je škotski Celtic prišel do odločilnega dvoboja z Mariborom le zaradi administrativne napake varšavske Legie. To je bil razlog za jezo poljskih navijačev že na prejšnji tekmah, tokrat so še enkrat izrazili svoje mnenje o Uefi

"Ker nogomet ni pomemben. Denar je," je pisalo na transparentu navijaške skupine Żyleta (Britev, op. a.), nad njim pa je bilo moč videti prašiča, oblečenega v srajco z evrskimi znaki, z logotipom Uefe v ozadju. Beseda "nogomet" je bila zapisana v barvah Legie, beseda "denar" pa v barvah Celtica. List v prašičevih parkljih je namigoval na skupni rezultat dvoboja Legie in Celtica in na to, da je le pri Uefi šest lahko manjše od ena. Vse skupaj je pospremilo skandiranje "F**k Uefa", in prižiganje številnih bakel.

Vsaj do tolažilne nagrade

Poljaki so se po srečanju z Aktobejem lahko veselili vsaj tolažilne nagrade, saj so se suvereno uvrstili v Evropsko ligo. Že v gosteh je Legia slavila (0:1), doma pa je z goloma Michała Kucharczyka v 26. in Ivice Vrdoljaka z enajstmetrovke v 66. minuti še enkrat premagala Kazakstance in bo tako vsaj do decembra nastopala v Evropi.

Po neuspehu proti Mariboru bo v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju igral tudi Celtic. Najbrž ni treba ugibati, koga bi si v taboru Poljakov najbolj želeli za nasprotnika. Če ne v skupinskem delu, pa morda v izločilnih bojih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.