Šport > Nogomet
12 ogledov

Angleži že presegli milijardo

Britanski milijonar je na lotu zadel še nekaj "milijončkov". Žurnal24 main
Angleški nogometni klubi so v poletnem prestopnem roku, do konca je sicer še ostalo nekaj ur in še nekaj možnosti za zapravljanje, že zdaj postavili rekord.

Za okrepitve so angleški klubi prvič v zgodovini namenili več kot milijardo funtov. Stari rekord iz sezone 2014/15 je znašal 965 milijonov funtov.

Povsem točnih podatkov sicer še nimajo, toda že zdaj so angleški mediji prišli do številke, ki je večja od milijarde funtov, pri čemer lahko v naslednjih urah - prestopni rok se bo končal ob 23. uri - pade še kakšen velik prestop z večdesetmilijonsko vrednostjo.

Samo Arsenal je v enem dnevu iz blagajne vzel 60 milijonov evrov za Shkodrana Mustafija in Lucasa Pereza. Velik delež k milijardni znamki je prispeval tudi Manchester United, ki je ta mesec po dolgotrajnem dogovarjanju pripeljal Francoza Paula Pogbaja iz Juventusa za 89 milijonov funtov.

Televizijske pravice osnova bogastva

Veliko spodbudo za nakupe angleških klubov pomeni tudi bogata pogodba za televizijske pravice, z daleč največjo vrednostjo med velikimi evropskimi ligami. Klubi bodo namreč od televizijskih pravic v naslednjih treh sezonah dobili kar 5,14 milijarde funtov oziroma 6,9 milijarde evrov.

O tem je nedavno spregovoril tudi Christian Heidel, športni direktor Schalkeja, ki je tudi prispeval k milijardni kupčiji v Angliji, saj je njihov igralec Leroy Sane zapustil Schalke in se preselil v Manchester City za 43 milijonov evrov. "Če se pogovarjaš z angleškimi klubi, so vsote avtomatično višje. Tudi če se želiš pogajati samo v lokalnem okolju, so ponudbe iz Anglije vedno večje," pravi Heidel.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.