Slovenija
132 ogledov

Notranje ministrstvo prodaja še 17 stanovanj

razno 31.12.10. inspektor, stopnice, poslovnez, stopnisce, blok, foto:nik rovan Nik Rovan
Pred časom je bil na straneh slovenske policije objavljen poziv k nakupu praznih stanovanj v Murski Soboti, Petrovcih in Metliki. Praznih stanovanj je še vedno 78; številka se sicer spreminja.

V preteklosti se je že večkrat prah dvigoval zaradi praznih stanovanj v državni lasti; notranje ministrstvo se je maja nameravalo rešiti štirih. Prodali so le stanovanje v Murski Soboti. Za 36 kvadratov so iztržili 21.679 evrov. 

V prodajo še 17 stanovanj

Ministrstvo za notranje zadeve ima v upravljanju 640 stanovanj. Trenutno je nezasedenih 109 stanovanj, od tega je 31 stanovanj že dodeljenih na razpisu bodočim najemnikom,” so nam pojasnili na notranjem ministrstvu in poudarili, da se stanje statusa stanovanj dnevno spreminja, in sicer zaradi oddaj ali izpraznitev.

Povedali so še, da je v načrt prodaje uvrščenih še 17 nezasedenih stanovanj, medtem ko novih stanovanj policija ne namerava kupovati.

Koliko policistov še čaka na službena stanovanja, nam na ministrstvu niso odgovorili, navedli so le, da se bo v roku enega meseca v stanovanja predvidoma vselilo devet uslužbencev policije, 15 uslužbencev pa se bo vselilo v stanovanja po zaključeni obnovi, ki je še v teku.

Najemnine dostopne za plitek policijski žep

Mesečne najemnine, ki jo plačujejo delavci policije, se gibljejo od 50,86 do 275,74 evrov in so odvisne od velikosti stanovanja ter ostalih dejavnikov, kot so starost stavbe, velikost, gradbenih elementov in podobno,” pravijo na ministrstvu. Povprečna mesečna najemnina policijskega stanovanja sicer znaša 140,40 evrov.

Za primerjavo; najemnine za stanovanja, v katerih bivajo študentske družine so se junija gibale od 100 do 300 evrov. Odvisno od velikosti in drugih dejavnikov. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.