Slovenija
20 ogledov

Nov avto tudi novemu članu uprave

Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros Žurnal24 main
Nov avto ima tudi novi član uprave NLB Nimo Motazedu. V NLB se jim to ne zdi nič spornega, kljub temu da ob odhodu belgijskega člana uprave en avto preveč.

Pred dnevi smo pisali, da si je predsednik uprave NLB omislil luksuzni službeni avto v vrednosti 80 tisoč evrov. To pa ni edina mobilna pridobitev v NLB. Novo limuzino s pogonom na vsa štiri kolesa, vredno 57 tisoč evrov, so privoščili tudi novemu članu uprave Nimi Motazedu.

Pri NLB so poudarili, da "v zvezi s službenimi vozili: ne gre za nakup, ampak poslovni najem avtomobila, ki je bil opravljen v skladu z internimi akti."

Na vprašanje, kaj je narobe z limuzino, ki jo zdaj uporablja član uprave Guy Snoeks, ki se po prodaji deleža KBC v NLB umika, pa so novinarjem Financ V NLB odgovorili, da bo vozilo gospoda Snoeksa predano v nadaljnjo uporabo drugim uporabnikom, ko bo na voljo.

Največ za material

Letnega poročila, ki podrobneje razkriva izdatke, za lani še ni. Leta 2011, ko je banko vodil Medjev predhodnik Božo Jašovič in je izkazala 240-milijonsko čisto izgubo, je skupina NLB porabila za "splošne in administrativne stroške" skoraj 125 milijonov evrov ali devet milijonov manj kot leto prej, piše časnik .

Največ denarja skoraj 30 milijonov so porabili za material in vzdrževanje. Nato sledijo stroški intelektualnih storitev, za katere je šlo v letu 2011 10,2 milijona, kar je celo malce več kot v letu 2010 in denimo tri milijone več, kot je skupina NLB dala za reklamo.

Za službena potovanja pa je šlo v letu 2011 več kot 2,6 milijona evrov, reprezentančnih stroškov pa je bilo za slabih 1,3 milijona evrov, kar je manj kot pol toliko, kot je skupina NLB porabila leta 2008 pod vodstvom Marjana Kramarja in ob začetku krize, še pišejo Finance.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 17:42 15.februar 2013.

    Ne moreš verjeti, kaj si tele samoimenovani strokovnjaki , na račun države vse dovolijo ! Čakte , da pride še Jurij , star izsiljevalec zaposlenih na Financah , boste videl , kaj si bo on naredil in privoščil.

  • feferon 11:36 15.februar 2013.

    Banda hudičeva. Davkoplačevalci pa še kar futramo vašo jamo brez dna! Naj propade ta hudičeva banka in naredimo kot so Islandci!

  • mufi 10:29 15.februar 2013.

    saj ne vedo kaj delajo. kako neki smo nekoč lahko dobili plačo v kuverti brez Posredništva banke ? tudi zdaj bi moralo biti Nekaj še, na izbiro. banke se igrajo z denarjem, ki ga ustvarijo drugi. da ne omenjam borz ...prikaži večz . nikoli odrasli otroci, ki so jim starši kupili eno samo igračo - monopoli