Slovenija
22 ogledov

Šefu banke avto za 80 tisoč evrov

Janko Medja mediaspeed
Predsednik uprave NLB si je omislil luksuzni službeni avto v vrednosti 80 tisoč evrov.

Janko Medja, ki je bil na čelo banke NLB imenovan lani oktobra, je ocenil, da potrebuje novo službeno vozilo. "Medtem ko v banki potekata racionalizacija poslovanja in krčenje stroškov na vseh ravneh, si je predsednik uprave Janko Medja omislil novo službeno vozilo, vredno nekajkrat več od tistih, ki so jih vozili njegovi predhodniki," so zapisali na Dnevniku. Gre namreč za luksuzni avtomobil, vreden okoli 80 tisoč evrov.

V banki so za časnik povedali, da so avto vzeli v poslovni najem in da ga niso kupili, kar je ceneje. Skoraj trikrat cenejši avto, ki ga je vozil Medjev predhodnik Božo Jašovič, pa je v uporabo dobil član uprave.

V NLB tudi pravijo, da je uporaba službenega vozila opredeljena z internimi akti, potrjenimi s strani nadzornikov. Takšen audi pa da je običajen za te vrste vodstveno funkcijo. Ob lanski domnevno več kot 200-milijonski izgubi v NLB se strošek za audija zdi minimalen, a ker v podjetju zaposlenim pretijo z odpuščanji, tak zgled, pravijo zaposleni, ne pripomore k dobremu vzdušju, so še zapisali.

Komentarjev 8
  • feferon 12:00 13.februar 2013.

    Samo ena beseda pomaga: ISLANDIJAnaj propadejo,bo pa drug prišel.Ampak je potem problem, kam bodo skrili zavožene posle...

  • Fertel 22:29 12.februar 2013.

    Ko se bo narodu strgalo bo hudir - le kam se bodo taki lopovi skrili?

  • rogixl 22:18 12.februar 2013.

    Neresna poteza novega predsednika. S tem je že pokazal svoj pravi obraz. Ponovno so v ospredju osebni interesi.V NLB je sicer že sedaj bilo mnogo preveč dragih avtomobilov. Že vsak vaški direktor se voziv dragem Avdiju, da ne govorimo o ...prikaži več direktorjih po podružnicah in predstavništvih v tujini.