Zdravje > Aktualno
56 ogledov

Na Hrvaškem novi primeri okužb mesa

Salmonela Profimedias
S Hrvaške poročajo o novem primeru okuženega perutninskega mesa s salmonelo. Tokrat gre za meso, ki so ga prodajali v Kauflandu in Sparu Hrvatska.

Hrvaško je pred dobrim mesecev pretresla smrt dečka, ki je umrl zaradi salmonele, potem ko se je okužil z jajci, kupljenimi v nakupovalnem centru Kaufland v Samoborju.

PREBERITE ŠE:

Istočasno so pristojni organi odkrili primer okužene perutnine iz enega od trgovskih centrov v Zagrebu, a hrvaška javnost je o tem izvedela šele po treh tednih, ko so informacijo o okuženem mesu objavili pri Evropskem sistemu hitrega obveščanja o oporečnih živilih in krmi (RASFF).

Umik v Konzumu, Kauflandu, Sparu

Od takrat prihajajo v javnost nova obvestila o okuženem mesu. Najprej je hrvaško kmetijsko ministrstvo sporočilo, da je v mesnem pripravku za čevapčeče z rokom uporabe do 12. novembra, ki so ga prodajali v eni izmed prodajalen Konzuma na Rijeki, potrjena prisotnost salmonele, danes pa prihajajo nove vesti o okuženem mesu. Tokrat gre za sveža puranja prsa z rokom trajanja 24.11, proizvajalca AIA, ki so se prodajala v trgovskih centrih Kaufland in Spar.

Prav tako je Spar Hrvatska svoje kupce obvestil o umiku proizvoda Puranji hamburger z rožmarinom z rokom trajanja do 22. 11, istega proizvajalca, zaradi suma na prisotnost salmonele.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:27 27.november 2016.

    Dragi Dudeki,kar veselo uživajte meso,ga ni čez dobr šnicl ali piščančjo kračo.Neprecenljivo je ne probat tako dobrega mesa,tut za ceno zastrupitve.Vam privoščim,da mate meso vsak dan na mizi in uživate v njem.