Slovenija
31 ogledov

Pozor – na delu lažni inšpektor!

Tržni inšpektorat Republike Slovenije opozarja na lažnega inšpektorja. Bodite previdni!

Tržni inšpektorat Republike Slovenije je na svoji spletni strani opozoril vse zavezance, da se je pojavil lažni inšpektor z izmišljenim imenom in priimkom, ki je celo priredil e-naslov na lažnem strežniku. Moški z imenom in priimkom Miran Zrimšek na inšpektoratu ni zaposlen.

Oseba, ki se je v elektronskem sporočilu zavezancu identificirala z navedenim imenom in priimkom, je na lažnem strežniku priredila elektronski naslov in z njega poslala zavezancu obvestilo, ki se navezuje na pristojnost Tržnega inšpektorata RS, je zapisano na spletni strani tržnega inšpektorata.

"Zavezance obenem obveščamo, da je na Tržnem inšpektoratu RS uveljavljena praksa, da tržni inšpektorji uvedejo inšpekcijski postopek zoper zavezance z uradnim dopisom, ki ga lahko pošljejo tudi preko elektronske pošte, vendar le-ta vsebuje podpis inšpektorja in žig, zato naprošamo vse, ki bi podvomili v verodostojnost prejetih sporočil in dopisov, da nas o tem nemudoma obvestite," so še zapisali na tržnem inšpektoratu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.