Slovenija
29 ogledov

Župan bi ukinil medobčinski inšpektorat

miha ješe Špela Mohorič
Škofja Loka. Občina bi reorganizirala redarsko službo. Kolikšen bi bil prihranek, župan Ješe še ne ve.

Svetniki so na včerajšnji seji soglasno podprli predlog za ukinitev medobčinskega inšpektorata. V kakšni obliki naj bi redarji delovali v prihodnje, še ni znano.

"Cilj je racionalizacija in s tem prihranek proračunskih sredstev," je v predlogu zapisal župan Miha Ješe.

Prepričan je, da bo služba, organizirana neposredno v okviru občine, cenejša; kolikšen naj bi bil prihranek, pa včeraj ni mogel oceniti.

"Velik sicer ne, bo pa manj organizacijskih zapletov," je dodal. Medobčinski inšpektorat zaposluje inšpektorja in tri redarje.

Več je prihodkov

V Škofji Loki je bilo sicer moč slišati pomisleke in opozorila, da občina z medobčinskim inšpektoratom pravzaprav nima stroškov. Po lanskem poročilu sodeč to drži, saj njegovi prihodki presegajo odhodke.

Lani so stroški znašali okrog 80 tisoč evrov, pobrali so za blizu 50 tisoč evrov kazni, 44 tisoč evrov je delovanje sofinancirala nekdanja SVLR.

Janeza Žaklja, župana soustanoviteljice Občine Žiri, nam včeraj ni uspelo priklicati, njegov kolega iz Gorenje vasi, Poljan Milan Čadež, pa predloga še ni želel komentirati.

Redarska služba je sicer zakonsko določena, povezovanje občin pa je smiselno zaradi sofinanciranja s strani države.

"Menimo, da sta občinsko redarstvo in inšpekcijsko nadzorstvo potrebni za nemoteno delovanje občine," je poudaril Ješe, bodoče oblike in obsega pa še ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.