Slovenija
45 ogledov

Novo prerivanje pred prehodom Rigonce

begunci Saša Despot
Med mejnima prehodoma Rigonce na slovenski strani in Harmica na hrvaški je to dopoldne zopet prišlo do napetosti, ki pa so jih policisti v nekaj minutah umirili. Aplavz za slovenskega policista.

Na slovenski strani mejnega prehoda je bilo to jutro razporejenih okrog 40 policijskih specialcev. Ves čas so bili v stalni pripravljenosti, v kolikor bi hkrati večje število beguncev znova skušalo prečkati mejo. Kot smo že poročali, na mostu med obema mejnima prehodoma je noč prebilo več sto beguncev, ki so jim prostovoljci razdelili vodo, hrano in odeje. 

begunci | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenska policija je že zjutraj potrdila, da bodo skozi prehod spustili vse čakajoče begunce, najprej družine z otroki, nato vse ostale. Begunci so se začeli počasi pripravljati na odhod, nakar je okrog 9.30 prišlo do prerivanja, ker je okrog 150 beguncev mejo želelo prečkati preden so slovenski policisti zavarovali prehod.

V nekem trenutku je prišlo do prerivanja okrog 300 beguncev s policisti, ki so v nekaj minutah vendarle uspeli pomiriti situacijo. Eden slovenskih policistov je prek razglasa beguncem sporočil, da naj se umirijo, da bo Slovenija na svoje območje sprejela slehernega med njimi. Med begunci se je nato razlegel aplavz, razlegali so se vzkliki: "Hvala, Slovenija, hvala, Slovenija!"

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si