Šport
28 ogledov

Konec upov: Kranjec ostal brez uvodne tekme

robert kranjec soči smučarski skoki padec Reuters
Robert Kranjec je zaradi poškodbe kolenskih vezi ostal brez nastopa na srednji napravi, na kateri se bodo skakalci pomerili danes zvečer (18.30). Kranjčana bodo skušali usposobiti za nastopa na tekmah ekip in posameznikov na veliki napravi.

Iz tabora slovenske reprezentance so dopoldne najprej sporočili, da bo odločitev o nastopu Roberta Kranjca padla okrog poldneva, nato je prišla informacija, da se bo zdravniški in strokovni štab odločil šele tik pred tekmo. Nekaj po 13. uri pa je postalo jasno, da "letečega Kranjca" ne bomo gledali na prvi tekmi skakalcev v Sočiju. 

Tveganje  očitno preveliko

"Ima nategnjeno in morda natrgano notranjo stransko vez levega kolena. Če bomo ocenili, da je tveganje preveliko in bi nastop poslabšal njegovo zdravstveno stanje, potem ne bo nastopil. V primeru strokovne ocene, da je nastop iz zdravstvenega vidika mogoč, pa bosta besedo dobila tudi Robi Kranjec in njegov trener Goran Janus," je že dopoldne pojasnil vodja zdravniške ekipe v slovenski olimpijski reprezentanci Matjaž Turel.

Turel je dodal še, da je zdravstveno stanje Roka Perka, ki je padel na sobotnem treningu smuka, dobro. "Rok se drži dobro in bomo, kot v primeru Kranjca, videli, kako se bo počutil v naslednjih dnevih ter nato sprejemali odločitve. Naravnali so mu zlomljeno nosno kost, ima še nekaj udarcev po telesu. Zaenkrat ni videti, da bi imel še kakšno funkcionalno poškodbo rok, nog, telesa. Neverjetni so naši tekmovalci, kako se držijo po vseh teh poškodbah."

Če ga bolelo, ne bo nastopil

Pri Kranjčevi poškodbi je sodeloval tudi član hokejske ekipe. "K sreči imamo v naši medicinski ekipi tudi ortopeda Klemena Stražarja, ki sicer spremlja hokejiste v Sočiju. Tako lažje spremljamo poškodbe ortopedske narave. S Kranjcem sva potem, ko smo naredili vse preiskave vključno z magnetno resonanco malo po polnoči prišla v olimpijsko vas. Zjutraj ob osmih po našem času je prišel Stražar že iz Sočija v našo gorsko vas in smo naredili prvi pregled. Pustili smo nekaj časa za dokončno odločitev, ki jo bomo sprejeli po fizioterapijah. Če bo Robert dejal, da še čuti bolečine, potem zagotovo ne bo nastopil in ga bomo skušali pripraviti za naslednje tekme," je v jutranjih urah zatrdil Turel.

"Robi ve, kje je meja"

Želje športnikov, da bi nastopili na olimpijskih igrah, so zelo velike. "Mislim, da je Robi zelo pameten fant. Ve, kaj je poškodba, kaj je vrhunski rezultat in kje so meje med njima. Zelo rad opravljam zdravniški poklic. Doma imam sicer bistveno več dela, kot tokrat na OI. Pa ga imam tukaj zaradi okoliščin bistveno, bistveno preveč. Žal mi je teh mladih ljudi, ki se štiri leta pripravljajo na OI, pa potem pride do poškodb še pred tekmami. Cilka Sadar, Rok Perko in Robert Kranjec. Upam, da se bo to sedaj v naši reprezentanci ustavilo," je končal Turel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.