Slovenija
89 ogledov

Takšne načrte imajo s Krvavcem

Krvavec Janez Kuhar
Občina Cerklje bi kupila delež v družbi RTC Krvavec. Tako želijo zavarovati vodne vire na območju, povezati občino in podjetnike pri razvoju skupne strategije za razvoj turizma in novih delovnih mest.

Občina Cerklje na Gorenjskem se bo potegovala za nakup deleža v gospodarski družbi Rekreacijsko-turistični center (RTC) Krvavec. 

PREBERITE TUDI: 

"Na podlagi soglasno sprejetega sklepa Občinskega sveta je župan dobil odobritev za pripravo nezavezujoče ponudbe za ," so pojasnili na Občini Cerklje na Gorenjskem, ki jo vodi župan Franc Čebulj. Rok za oddajo nezavezujoče ponudbe je 30. september.

Zavarovali bi vodne vire

Dodajajo, da bo občina ponudbo oddala v povezavi z zainteresiranimi obrtniki in podjetniki, ki v nakupu vidijo poslovno priložnost in izziv za skupni razvoj pomembnega turističnega središča. "Občinski svet je podprl pričetek priprav za oddajo nezavezujoče ponudbe zaradi zaščite občinskih interesov, saj gre za zaščito vodovarstvenega območja, ki ga Krvavec zagotovo predstavlja," poudarjajo na občini. "Zaradi tega želi imeti občina vpliv na razvoj zimskega in letnega turizma na tem območju, da bi le–ta potekal tako, da vodni viri ne bodo ogroženi." 

Z lastništvom želijo povezati občino in podjetnike. "Občina Cerklje želi vstopiti v lastništvo RTC Krvavec tudi z namenom,  da pomaga obrtnikom in podjetnikom, da bi skupaj zagotovili večinski delež (občina in obrtniki - podjetniki) v gospodarski družbi, da bi se prvič poslovno povezali turistični ponudniki in občina v skupnem projektu," so zapisali pri gorenjski občini.

Razvoj in nova delovna mesta

Poudarjajo, da združitev vseh potencialov, ki so vezani na Krvavec, pomeni poslovno priložnost, ki bo omogočila pripravo skupne razvojne strategije, tako z vidika naložb kot turistično - promocijskih aktivnosti (povezovanje s sosednjimi občinami, z domačimi in tujimi turističnimi agencijami), kar bi zagotavljalo razvoj ne le zimskega, ampak tudi letnega turizma ter s tem nova delovna mesta.

Oddaja nezavezujoče ponudbe je sicer šele prva faza v postopku prodaje RTC Krvavec. "Seveda bo pred nakupom oz. pred oddajo zavezujoče ponudbe potrebno izvesti podroben pregled samega podjetje RTC," pravijo pri Občini. Kdaj bo rok za oddajo zavezujoče ponudbe še ni znano.

S prvo ponudbo pri Uniorju niso bili zadovoljni

Občina se je sicer že v prejšnjem prodajnem postopku kot edina z oddano nezavezujočo ponudbo potegovala za nakup večinskega deleža v RTC Krvavec, vendar za Unior ponudba ni bila sprejemljiva. Na Unioru postopka prodaje ne komentirajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.