Šport > Nogomet
25 ogledov

''Dokazali smo, kam spadamo''

jan oblak atletico madrid liga prvakov EPA
Atlético Madrid je po mnenju slovenskega reprezentančnega vratarja dokazal, da sodi v sam vrh evropskega klubskega nogometa.

Atlético Madrid si je na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov na domačem stadionu Vicente Calderón priigral odlično izhodišče, ko je s končnim izidom 1:0 premagal bavarskega velikana in bodočega nemškega prvaka Bayern München.

Pomembno vlogo pri minimalni zmagi madridskega kluba je odigral tudi 23-letni slovenski vratar Jan Oblak, ki je ubranil vse napade varovancev Pepa Guardiole.

Odločilni zadetek za zmago domače ekipe je v 11. minut srečanja dosegel Saul Niguez.

Oblak je od podpori domačih navijačev mrežo ohranil nedotaknjeno, je pa prečko njegovih vrat zatresel David Alaba. Slovenski reprezentant je bil z rezultatom, s katerim je Atlético dokazal, da se lahko kosa z največjimi evropskimi klubi, zadovoljen.

''Še ena tekma, na kateri smo pokazali, da si zaslužimo biti tukaj in igrati z največjimi ekipami. Tudi mi smo velika ekipa,'' je za beIN Sports povedal Oblak. ''Tekma je bila težka in nekaj podobnega pričakujemo v Münchnu. Dali bomo vse od sebe in upam, da se uvrstimo v finale,'' je dodal Škofjeločan.

Oblak je v pogovoru za spletni portal Uefa.com povedal, da so Atleti izpolnili zastavljeni cilj. ''Igrali smo na zmago. Da dosežemo gol in ga ne dobimo. Odigrali smo dobro, vendar se zavedamo, da bo povratna tekma zelo težka. Ostati moramo stoodstotni. V soboto nas čaka La Liga, v torek Bayern. Zelo pomembno je, da smo dosegli zadetek. Saul se je dobro odrezal. Bayern je izjemna ekipa z izjemnimi igralci, a naši fantje so dokazali, da jih lahko zaustavijo. Upam, da bo naslednjič spet tako. Spoštujemo jih, vendar se nikoli ne bojimo,'' je zaključil slovenski reprezentančni vratar.

Atlético Madrid je v finalu Lige prvakov nazadnje igral v sezoni 2013/2014, ko je moral priznati premoč mestnemu tekmecu Real Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.