Šport > Nogomet
67 ogledov

Oblak dobil polfinalnega nasprotnika

liga prvakov žreb dejan stanković
1/6
EPA
V Nyonu so opravili žreb polfinalnih parov Lige prvakov.

Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak in njegov Atlético Madrid se bosta v polfinalu Lige prvakov pomerila z Bayernom iz Münchna. Gre za ponovitev finala iz sezone 1973/1974, ko se je prva tekma končala z neodločenim izidom (1:1), na ponovljeni pa so se zmage veselili Bavarci (4:0).

Pepu Guardioli, trenerju Bayerna, se je tako izpolnila skrita želja, da se v polfinalu ne bi pomeril proti svojemu bodočemu klubu. 

jan oblak atletico madrid | Avtor: Profimedias Profimedias
Španski strateg se bo za to priložnost vrnil v domovino, kjer je blestel na klopi Barcelone. Njegovi varovanci so na poti do polfinala izločili Benfico, zadnje zmage pa so se veselil v sezoni 2012/2013, ko so pod vodstvom Juppa Heynckesa v finalu premagali Borussio Dortmund.

Atlético, krvnik velike Barcelone, bo lovil prvo zmago v Ligi prvakov, lani se je poslovil v četrtfinalu.

V drugem polfinalnem paru se bosta udarila Real Madrid in Manchester City. Trener angleškega koletiva Manuel Pellegrini bo s sinjemodrimi poskušal osvojiti prvo lovoriko v Ligi prvakov, najprej pa bo moral preskočiti svoj nekdanji klub, ki ga je vodil v sezoni 2009/2010.

Real je v četrtfinalu nadoknadil dva gola zaostanka za Wolfsburgom in s hat-trickom Cristiana Ronaldoa napredoval v polfinale, kjer ga je lani izločil Juventus. Galaktiki so zadnjo lovoriko osvojili pod vodstvom Carla Ancelottija v sezoni 2013/2014. Takrat so v finalu s 4:1 premagali Atlético in se veselili desete evropske krone.

City, debitant v polfinalih Lige prvakov, se v sezonah 2013/2014 in 2014/2015 ni prebil dlje od osmine finala, letos pa je na poti med najboljše štiri izločil Dinamo Kijev in Paris Saint-Germain.

Real in City sta se do danes pomerila dvakrat. Enkrat so se zmage veselili Madridčani, enkrat pa se je tekma končala z neodločenim izidom.

Komentarjev 1
  • patrijarh 14:31 15.april 2016.

    da bog dal,da izgubi obe tekme.s tako svinsko igro atletika in stalno v obrambi najmanj osem igralcev tut jest upam brant.