Šport > Nogomet
30 ogledov

Oblak vendarle podaljšal z Benfico: za 5 let!

Oblak Janko Porto Uniao Leirija Liga Sagres Portugalska liga prvenstvo EPA
Mladi slovenski reprezentant Jan Oblak je po sporu z Benfico vendarle podaljšal pogodbo s portugalskim velikanom. Kar za pet let!

Obetavni slovenski nogometni vratar Jan Oblak bo kariero tudi uradno nadaljeval pri Benfici iz Lizbone. Oblak je s slovitim portugalskim prvoligašem, za katerega je med drugim igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Zlatko Zahovič, podpisal novo, petletno pogodbo.

"Sem zelo zadovoljen, da sva z zastopnikom Miho Mlakarjem, ki se je zares trudil v teh dveh mesecih, podpisala novo pogodbo. S klubom smo se vse dogovorili, zdaj pa gremo naprej delati, trenirati in upam, da bom dobil priložnost," je v pogovoru za STA povedal mladi čuvaj mreže in dodal:

"V klubu verjamejo vame"

"Nikoli ne moreš reči, ali boš prvi, drugi, tretji vratar. Vse je odvisno od mojega dela in trenerjevih odločitev. Trudil se bom, seveda pa upam, da bom igral. Ta podpis pogodbe je dokaz, da v klubu verjamejo vame in tudi sam verjamem, da bom dobil priložnost."

Dvajsetletni Oblak je sicer v Benfico, kjer je trenutno prvi vratar izkušeni Artur, prestopil leta 2010 iz ljubljanske Olimpije, nato pa kot posojen nogometaš igral za Beiro-Mar, Olhanense, União Leirio in Rio Ave, pri katerem je kazal izvrstne predstave, s katerimi se je prebil tudi do slovenske članske reprezentance.

Komentarjev 1
  • Conq 21:14 26.avgust 2013.

    Rad bi ti predstavil spletno igro, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. V igri lahko izdajate časopis, odprete svoje podjetje ter zaposlujete ostale uporabnike. Slovenija je ena izmed najmočnejših držav, vendar potrebuje nove igralce, da postne velesila. ...prikaži več Zato te vabimo, da se nam pridružiš pod povezavo: http://turl.ca/yxhsj in pomagajte Sloveniji še danes! Ko boš prišel/prišla v igro, te bodo pričakali mentorji in ti pomagali napredovati. Ta igra ni kot ostale spletne igre, saj ni potrebno kupovati "golda" da bi bil konkurenčen/a ostalim igralcem ter kljub temu, da se prijaviš kasneje hitro postaneš močen/na kot ostali igralci.