Slovenija
79 ogledov

Obljubil je, da bo kmetoval

jaklic-vloga Žurnal24 main
Objavljamo celotno dokumentacijo, povezano v z vlogo Marka Jakliča za spremembo namembnosti. Obljubil je širitev kmetijske dejavnosti.

Marko Jaklič je v pobudi za spremembo namembnosti svojega zemljišča potarnal, da nima zemljišč za širitev kmetijske dejavnost. 

"Namen imam širiti kmetijsko dejavnost in nimam zazidljivih površin za postavitev gospodarskih in pomožnih objektov za kmetijstvo," je v vlogi, ki jo je v dopolnitvi pobude že leta 2007 zapisal Jaklič. Bazena v vlogi ni omenil. 

Na kmetiji je sicer menda imel le nekaj piščancev, ki naj bi poginili, ko so mu odklopili elektriko, nekoč pa je omenil tudi, da sam cepi in prodaja drva. 

Potrebno za oživitev kmetije

Kmetijska svetovalna služba mu je na njegovo željo oktobra 2011 v podporo izdala mnenje, v katerem piše, da so pogoji kmetovanja na tej kmetiji izjemno zahtevni, saj je kmetija na višini od 749 do 811 metrov nadmorske višine. 

"Revitalizacija kmetije je pomembna z vidika preprečevanja zaraščanja in ohranitev kulturne krajine /.../ Nadomestna gradnja dotrajanih objektov za bivanje in kmetijsko rabo ter ob upoštevanju veljavne zakonodaje in predpisov potrebna za oživitev in ohranitev kmetijske dejavnosti," so zapisali v kmetijsko svetovalni službi. 

Na tej povezavi si lahko ogledate celotno dokumentacijo, ki nam jo je na podlagi zahteve za dostop do informacij javnega značaja posredovala Občina Dobrova - Polhov Gradec.

Komentarjev 11
  • 1111 08:37 13.avgust 2013.

    ...in propad poštenega slovenskega naroda!!! ...le vkup, le vkup!!

  • Rozzeto 06:52 13.avgust 2013.

    Ce bo ta clovek kmetoval! Bazen si je zgradil pa zato, da bodo krave lahko svezo vodo pile in da bo prasice obcasno lahko okopal! GROZA KAJ TA DRZAVA DOVOLI! GOLAZEN POLITICNA! SRAM VAS JE LAHKO...pa se bojim da jih boli K!

  • jezero 20:07 12.avgust 2013.

    Človek lahko samo nemo gleda razpad države.