Šport > Nogomet
20 ogledov

Obtožene v primeru Fife na zahtevo ZDA išče Interpol

obtoženci Fifa Interpol
Po informacijah angleškega Guardiana bodo ameriške oblasti zaslišale tudi Seppa Blatterja, ki je včeraj napovedal odstop s funkcije predsednika svetovne nogometne zveze.

Interpol je danes na zahtevo Fife izdala rdeči nalog oz. tiralico za osebe, ki jih iščejo po celem svetu. Na spisku iskanih oseb sta dva nekdanja člana izvršnega odbora Fife in štirje vodje podjetij, ki jih obtožujejo korupcije, goljufije in zarote.

Čudežno ozdraveli in neuvidevni Warner

Prva oseba na seznamu Interpola je Jack Warner, nekdanji podpredsednik Fife in član fifinega izvršnega odbora. Warnerja so oblasti že priprli in nato izpustili, ko je nekdo zanj plačal varščino v višini 394 tisoč ameriških dolarjev. Medtem ko je v zaporu še tožil zaradi izmučenosti in bil zato prepeljan v bolnišnico, je le nekaj ur kasneje praznoval s svojimi podporniki. Pred nekaj dnevi pa je posnel posnetek, ki ga je objavil na Youtubu, v katerem kritizira odločitev Fifa, da je ZDA podelila dodatno svetovno prvenstvo (informacije o tem je pridobil z ameriške satirične spletni strani The Onion).

 

Drugi obtoženci na seznamu Interpola so Nicolas Leoz, nekdanji član izvršnega odbora Fife in predsednik CONMEBOLA, in štirje vodje podjetij: Alejandro Burzaco (argentinsko marketinško podjetje Torneos y Competencias S.A.), Hugo Jinkis in Mariano Jinkis (argentinsko marketinško podjetje Full Play Group S.A.) ter Jose Margulies (brazilsko medijsko podjetje Valente Corp. in Somerton Ltd.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.