Avto
12 ogledov

Oče ni izpustil sinove roke in mu rešil življenje

Reli nesreča Youtube/tecA
Kamera ene od prič je ujela, kako je uspelo očetu rešiti sina pred reli avtomobilom, ki je pri visoki hitrosti zapeljal med gledalce.

Zgodilo se je pred dnevi na reliju Rzeszow na Poljskem. Voznik Luke Byskiniewicz je v dvojnem ovinku pred ravnino izgubil nadzor nad svojim renault cliom RS in zapeljal naravnost proti gledalcem. Ti so imeli zaradi pregleda in varnostne cone k sreči na voljo nekaj dragocenih trenutkov, da so pričeli bežati. 

To pa prav gotovo ne bi uspelo očetu in njegovemu kakih šest let staremu otroku, če se ne bi oče v delčku sekunde odločil umakniti v nasprotno smer od poti, kamor so jo ubrali vsi drugi. Tudi sin jim je želel slediti, a ga je k sreči očetova roka še pravi čas potegnila v drugo smer.

  • Videoposnetki so bili naknadno odstranjeni z Youtuba, prizor groze pa je še vedno dostopen TUKAJ.

Byskiniewicz je nato le uspel znova "uloviti" avto in nadaljevati pot. Končal je na 12. mestu, nad dogodkom pa je bil pretresen. "K sreči so bili gledalci zelo pozorni in pričeli bežati," je dejal. "Želel sem zaviti stran ... Bilo je zelo nevarno. Hvala Bogu, da nisem nikogar zadel."

Očitno pa je bil reli resnično nevaren, saj je bil dogodek le eden v vrsti incidentov na zahtevni progi. Na veselje vseh pa se je vedno končalo brez telesnih poškodb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • vzev 09:58 13.avgust 2015.

    Zato, ker je zanimivo. Dober zvok, hitrost. Seveda je pa še boljše, če lahko tak avto voziš.

  • puksicd 00:04 13.avgust 2015.

    Ne vem, kaj sploh rinejo gledat to ...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:01 12.avgust 2015.

    Skor ne morm verjet da so se vsi uspel umaknt. Noro. Si predstavljaš da bi se to zgodil na kkšni bolj urbani površini? Ljudje bi gledal v telefone in bi jih gladko povozil. Preden bi vedl kaj se dogaja bi bilo prepozn.