Šport
71 ogledov

Odločala bo peta tekma

odbojka, NKBM twitter Slovenia Volleyball
Odbojkarice Nove KBM Branika so v četrti finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljano s 3:0 (25, 16, 13).

Z zmago so Mariborčanke izid v zmagah izenačile na 2:2, o naslovu državnih prvakinj pa bo tako odločala peta tekma finalne serije, ki bo na sporedu v ponedeljek, 9. maja, v ljubljanski dvorani Tivoli.

V prvem nizu je bila tekma izenačena, v končnici pa so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so izkoristile drugo zaključno žogo. Domačinke so v drugem nizu prevladovale v vseh elementih igre, gostje so imele veliko težav na sprejemu, v svojih vrstah pa premalo razpoloženih igralk.

Tudi v tretjem nizu so varovanke Bruna Najdiča prikazale dobro odbojko in ob veliko boljšem servisu, do odločilne prednosti so prišle po zaslugi Sare Najdič, bloku in napadu zasluženo prišle do svoje druge zmage v finalu končnice slovenskega državnega prvenstva.

"Zelo sem zadovoljna, boljšega izida ne bi mogli pričakovati, vesela sem, da smo v naši dvorani pokazali kar znamo. Prvi niz ne pomeni veliko, to smo videli že na prejšnjih tekmah, vesela sem, da smo obdržale ritem tudi v nadaljevanju. Vsaka tekma je poglavje zase, vemo, da bo naslednja odločilna, da bo treba iti na vse ali nič, psihološko breme je za obe strani enako naporno," je po tekmi dejala Marina Cvetanović.

"Ne vem, kaj naj rečem. Vedno, ko pridemo v Maribor, nekako ne najdemo svoje igre. Tudi tokrat smo delali napake, imeli veliko teh tudi v servisu, delali napake na sprejemu, nato je sledil razpad sistema. Ni nam uspelo dobiti ne nizov, ne tekme," pa je povedala članica Calcita Olivera Kostić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.