Šport
70 ogledov

Tudi petič ni šlo

Calcit odbojka Saša Despot
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v petem krogu skupine B lige prvakinj doma izgubile z italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara z 0:3 (-22, -14, -17)

Slovenske prvakinje so si na zadnji tekmi v dvorani Tivoli v letošnji Ligi prvakinj želele od najbolj zvestih navijačev posloviti vsaj s častnim nizom. Žal trener Gašper Ribič ni mogel računati na vse igralke, kajti Tina Grudina še čuti posledice poškodovanega gležnja in je tekmo spremljala s tribun. Na drugi strani mreže so bile gostje iz Novare, ki so tudi izgubile vse možnosti za uvrstitev v osmino finala, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo močnejše za ameriško reprezentantko Nicole Fawcett, na klopi pa ni bilo več trenerja Luciana Pedulla, ki ga je zamenjal Marco Fenoglio.

Za ljubljanske odbojkarice je bil začetek tekme obetaven, ob dobrem servisu in sprejemu so z blokom Kaje Turk vodile z 9:7. Domače odbojkarice so z dvema točkama prednosti vodile še pri izidu 21:19. Do takrat so prevladovale v bloku, v prvem nizu so z njim kar petkrat zaustavile nasprotnice, toda po polminutnem odmoru Fenoglia so odbojkarice Novare na servis Fawcettove dosegle pet zaporednih točk, drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih je izkoristila hrvaška korektorka Samanta Fabris.

Drugi niz se za domačo ekipo ni začel najbolje. Že ob koncu uvodnega niza so popustile na sprejemu, tudi blok ni bil več na isti ravni, zato pa so gostje "pritiskale" s servisom in po asu italijanske reprezentantke Martine Guiggi je Ribič pri zaostanku petih točk vzel polminutni odmor (4:9), nato pri zaostanku šestih (8:14) še drugega. Čeprav je Feoglio po drugem tehničnem odmoru v igro poslal rezervne igralke, na igrišču sta ostali le obe blokerki Cristina Chirchella in Guiggijeva ter prosta igralka Stefania Sansonna, so gostje še naprej prevladovale.

Tudi tretji niz je potekal podobno kot drugi, v prevladi italijanske ekipe, domače odbojkarice pa nikakor niso uspele sestaviti dobrega napada. Po treh zaporednih asih Poljakinje Magdalene Wawrzyniak je bilo že 14:4 za Novaro, s tem pa je bilo dokončno jasno, da Ljubljančanke ne bodo prišle do želenega cilja in vsaj častnega niza v Ligi prvakinj.

Izjave po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: "Že pred tekmo smo se zavedali, da bo naša priložnost za želeni osvojeni niz že v prvem in nismo bili daleč od uspeha. Ne komentiram rad sodniških odločitev, toda danes v prvem nizu niso šle v našo korist, če bi šle, bi se niz morda drugače končal. Žal nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Spet smo 'padli' v drugem nizu, namesto, da bi se borili naprej, smo preveč popustili. Z nekaterimi stvarmi sem zadovoljen, z drugimi ne, predvsem zato, ker se ne držimo dogovora in discipline v igri. Na tem bomo morali več delati."

Monika Potokar, sprejemalka Calcita Ljubljane: "Tekma se je razvijala v dveh delih. V prvem nizu smo dale vse od sebe, zelo smo si želele tega niza, tudi Italijanke so bile nekoliko presenečene nad našo igro, morda so nas malo podcenjevale. Toda v nadaljevanju so nasprotnice začele 'pritiskati' s servisi, imele smo težave na sprejemu, saj smo dobile preveč asov. Škoda tistega prvega niza, v drugem in tretjem pa je do izraza prišla večja kakovost italijanske ekipe. Nam se pozna, da prvič igramo na tej ravni tekmovanja, morda nam manjka tudi več samozavesti in preveč spoštujemo nasprotnice."

Urška Igličar, korektorka Calcita Ljubljane: "Ne vem, zakaj se nam v Ligi prvakinj ponavlja, da po običajno dobrem prvem nizu v nadaljevanju popustimo. Danes smo v drugem nizu popolnoma padle in šele proti koncu tretjega smo spet začele igrati. Ne vem, morda nam zmanjka potrebne energije, da bi nasprotnicam vso tekmo nudile večji odpor. Tudi v državnem prvenstvu se nam dogaja, da nam sprejem ne steče, sicer je vsakič boljši, ampak danes so imele Italijanke resnično odličen servis. Vsekakor pa veliko delamo na tem, da izboljšamo ta element igre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.