Šport
29 ogledov

Odstopil in postal pomočnik

Marco van Basten Žurnal24 main
Legendarni nizozemski napadalec Marco van Basten je zapustil mesto trenerja pri AZ in prevzel vlogo pomočnika.

Marco van Basten ni več trener nizozemskega prvoligaša AZ, od zdaj bo le še pomočnik novemu prvemu možu na klopi Alexu Pastoorju. Legenda Ajaxa in Milana je ob koncu avgusta napovedal svoje slovo zaradi težav s srcem. 

"Marcu je ljubša vloga nekoliko bolj v ozadju. Nardeili smo vse, da bi ga zadržali v klubu. Menimo, da se bo tudi v vlogi pomočnika trenerja odlično znašel," je dejal športni direktor kluba Earnest Stewart.

Van Basten se je klubu AZ sicer priključil pred začetkom te sezone. "Opazil sem, da mi je v zadnjih letih vloga glavnega trenerja povzročila fizične in psihične težave. Zato sem tudi sprejel to odločitev. Želim biti pošten do sebe in kluba. Še naprej želim tu delati, a ne kot prvi trener. Z novo vlogo sem zadovoljen," je dejal van Basten, ki je po izjemni, a zaradi poškodb kratki karieri, najprej vodil mlado ekipo Ajaxa, nato je postal selektor Nizozemske, kasneje pa je sedel še na klop Ajaxa in Heerenveena.

Za časa igranja je zdaj 49-letni van Basten zbral 58 nastopov za tulipane, 24-krat pa se je v dresu nizozemske izbrane vrste vpisal med strelce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.