Šport > Nogomet
47 ogledov

V soboto bodo Žale varovane

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Bliža se derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bo odločilen v boju za naslov prvaka.

V soboto ob 20.15 se bo v Stožicah začel četrti večni derbi v letošnji izvedbi Prve lige TS. Olimpija bo gostila Maribor, z zmago bi zeleno-beli v prestolnico praktično že pripeljali prvi naslov po več kot dveh desetletjih.

Olimpija ima štiri kola pred koncem tri točke prednosti pred vijoličastimi in tudi boljši medsebojni izkupiček. Na dosedanjih treh tekmah smo namreč videli dva remija (2:2 v Stožicah in 0:0 v Ljudskem vrtu) ter visoko jesensko zmago Ljubljančanov pod Kalvarijo (0:3).

V kolikor bi želel Maribor že v soboto skočiti pred "zmaje", potem bi jih moral premagati s tremi goli razlike. Če bo do popolnega plena prišla Olimpija, potem bo za teoretično potrditev naslova potrebovala le še tri točke z zadnjih treh tekem (Celje in Rudar v gosteh, Krka doma).

650 vstopnic za Viole

V Mariboru se zavedajo, da je sobotna tekma njihova zadnja priložnost, da ubranijo državni naslov. Zanimanje za tekmo je izjemno, ljubljanski stadion bo najbrž povsem poln. NK Maribor je kot gost dobil omejeno število vstopnic. Prodaja je stekla v četrtek ob 10. uri, vsak posameznik pa lahko kupi največ štiri vstopnice (cena je 15 evrov, prodajni mesti sta Vijol'čna bajta v Mercator centru in v centru mesta).

Ljubljanski oranizatorji so za vse navijače Maribora predvideli parkirišče na Žalah, ki bo pred, med in po tekmi varovano. Od 18.15 bodo z Žal proti Stožicam organizirani avtobusni prevozi. Vstop na stadion bo mogoč ob predložitvi osebnega dokumenta in z vpisanimi zahtevanimi podatki na vstopnici, saj je s strani pristojnih organov predpisana personalizacija.

Za organizirane navijače Maribora je na voljo 650 vstopnic, ki jih je mogoče kupiti zgolj ob prijavi na vijol’čni vlak in s predložitvijo članske izkaznice Viol po ceni 5  evrov v prostorih navijaških skupine Viole na Lentu. Viole bodo v Ljubljano namreč potovale z vlakom, z glavne postaje jih bodo proti Stožicam prav tako kot ostale Mariborčane popeljali z avtobusi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.