Šport
81 ogledov

Olimpija z bančno garancijo za ligo Ebel

hdd olimpija Saša Despot
Vodstvo HDD Telemach Olimpija je vodstvu lige Ebel dostavilo bančno garancijo.

Kotizacija za sodelovanje v hokejski ligi Ebel znaša več kot 50.000 evrov in jo je treba plačati še pred začetkom sezone. Iz vodstva ljubljanskega kluba so sporočili, da so to obveznost do vodstva lige Ebel že poravnali, ni pa še znano, ali bo Telemach Olimpija tudi v prihodnji sezoni igrala v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

"Pridobitev garancije za nastopanje v tekmovanju Ebel je bila eden zelo pomembnih delčkov v sanaciji društva, zato je društvo še posebej veselo, da mu jo je uspelo zagotoviti v času trajanja postopka prisilne poravnave," so v sporočilu za javnost zapisali na svoji spletni strani v HDD Telemach Olimpija.

Ljubljanski hokejisti, ki so v finalu končnice državnega prvenstva nepričakovano izgubili z Jeseničani, so se znašli v velikih finančnih težavah. Predsednik zmajev Marko Popovič je že pred dobrim mesecem dni na okrajnem sodišču v Ljubljani začel postopek prisilne poravnave HDD Telemach Olimpija. Po njegovih besedah se je nabralo za nekaj čez tri milijone evrov dolgov.

Ali bo Telemach Olimpija tudi v prihodnji sezoni igrala v ligi Ebel, bo odvisno od tega, kako bo vodstvo kluba uspešno v pogovorih za prisilno poravnavo, kar naj bi bilo znano do začetka avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.