Magazin > Film & Glasba & TV
91 ogledov

Omar poljubljal moškega

Omar Naber je posnel videospot za pesem Sladek strup, o katerem se ne bo govorilo le zaradi skladbe same, temveč tudi zaradi tega, ker Omar v videospotu poljublja moškega.

Omar Naber je aprila izdal svoj novi album Na glavo. Za pesem Sladek strup, ki v angleščini sliši na naslov I Won't Give Up, je posnel videospot, ki bi se komu lahko zdel provokativen.  V videospotu se pevec namreč poljublja z moškim. In kakšni so bili odzivi? "Zelo, zelo pozitivni glede na to, kakšen je videospot. Zelo je provokativen in zelo je ekscesen, še posebej za družbo, za katero mislimo, da ni tako strpna, kot v resnici je. Reakcije so bile bolj v stilu, 'Bravo, Omar. Pohvale. Igralski talent.' Mislil sem, da bo veliko več nestrpnosti, tako da moram reči, da sem bil prijetno presenečen nad odzivom slovenske publike," je povedal Omar. 

Videospot so posneli v enem dnevu. Sodelovala je velika ekipa, zaradi česar je snemanje potekalo zelo hitro, brez težav in zapletov. "Sodelovali smo s Freeloaders Produkcijo, ki so zelo profesionalno opravili svoje delo kljub svojim mladim letom. Z videospotom sem zelo zadovoljen," je dejal pevec, ki z ekipo že snema nov videospot za skladbo Cesta in nebo, ki bo najverjetneje ugledal luč sveta v začetku septembra. "Posneta je samo prva polovica. Druga se bo verjetno snemala konec julija. Potem sledi še montaža, obdelava. Glede na to, da nimam rad, da se s temi stvarmi hiti, rad vidim, da je spot pripravljen že vsaj dva, tri tedne pred objavo. Tako se lahko v miru pripravi teren," je o tem, kdaj bo pripravljen novi videospot, razkril Omar, ki namerava posneti še dva videospota za pesmi z albuma Na glavo.

Stvari ne prepušča naključju

"Nikoli ne prepustim vsega naključju, ker imam zmeraj rad stvari napeljane tako, da imajo zgodbo, za katero stojim," je opisal delovni proces. "Jaz pridem ven z neko osnovno idejo, vržem kost scenaristu in režiserju, nato pa onadva izhajata iz tega."

Omarjeva osnovna ideja za videospot Sladek strup je bila, da bi se poljubila dva fanta, nato pa je režiser predlagal, da bi eden od fantov bil pevec sam. "Rekel sem, da sem za. Glede na to, da nimam nobenih zadržkov glede tega, je bil to najmanjši problem za moje pojme. Stvar je zelo estetsko izpeljana, ni perverzna, ni preveč ekscesna." Za Omarja tabuji ne obstajajo in kot je še dodal, je od nekdaj podpornik istospolno usmerjenih in je bil to nek zelo lep izraz podpore. 

Skladbe za naslednjo plošče že ima

Za njim je zelo delovna pomlad, saj je promoviral novo ploščo in ima za sabo veliko nastopov. S promocijo bo nadaljeval septembra, poletje pa bo izkoristil za oddih. "Zdaj grem malo na morje, avgusta pa grem v Jordanijo, od kjer prihaja moj oče," je spregovoril o načrtih do konca poletja. 

Njegovi načrti pa segajo še dlje od tega poletja in jeseni, saj ima pevec že pripravljen material za naslednjo ploščo, ki pa pred majem 2015 zagotovo ne bo izdana. Vendar pa, kot pravi, je dobro, da je material že vnaprej pripravljen, da se lahko v miru vse pripravi za trenutek, ko svoje delo predstavi javnosti. 

Komentarjev 2
  • kapibara 19:57 19.julij 2014.

    Čudno...!!Zakaj se je pa moral na sodišču zagovarjat zaradi sploneda nedlegovnja nadadekleti ??.. in pravnomočno obsojen..!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:29 19.julij 2014.

    Čestitke za pogum :)