Svet
58 ogledov

Opustila vegetarijanstvo in rodila trojčke

Trojčki Shutterstock
Zdravniki so prepričani, da je k zanositvi pripomogla večja količina zaužitih beljakovin.

Zdravniki so 34-letni Lauri Dixon iz Essexa, ki je vse življenje vegetarijanka, napovedali, da nikoli ne bo mogla imeti otrok. Deset let sta se s partnerjem neuspešno trudila, na koncu pa jima je uspelo z nenavadno dieto.

Zdravniki so Lauri namreč svetovali, naj trikrat na dan je meso, saj da se ji bodo tako povečale koncentracije železa, vitamina B12 in beljakovin v krvi. Napotke je upoštevala, organizem se ji je okrepil, na koncu pa je rodila trojčke. Na svet so privekali Max, Mason in Mia, poroča Daily Mail.

Popolnoma spremenjen jedilnik

Vsak dan je jedla perutnino, slanino, klobasice in hamburgerje, pogosto pa se je prehranjevala tudi v restavracijah s hitro prehrano.

"Spomnim se trenutka, ko mi je ginekolog povedal, da nosim trojčke. Začela sem jokati, saj sem mislila, da bom vse izgubila. Bila sem prepričana, da če sem izgubila enega, prav gotovo ne bom mogla donositi treh," je povedala Laura.

Med nosečnostjo je jedla šest obrokov na dan, sredi noči pa sta s soprogom pogosto hodila v restavracijo s hitro prehrano.

Zdravniki so prepričani, da ji je do zanositve pomagala velika količina zaužitih beljakovin. Čeprav so trojčki rojeni prezgodaj, so popolnoma zdravi.

Komentarjev 4
  • Tom 16:03 05.september 2013.

    http://metro.co.uk/2013/09/02/vegetarian-unable-to-get-pregnant-naturally-conceives-after-daily-breakfast-of-mcmuffins-3947405/Ja ma Luna kar prav, kakorkoli, to je reklama za Mcdonalds, no sej vsakmu svoje ženska v vsakem primeru ni jedla dovolj beljakovin pa naj bodo to živalske ali pa rastlinske.Takih člankov je polno, ker ljudje ...prikaži več mislijo da rastline nimajo beljakovin.

  • Tom 15:49 05.september 2013.

    Mislm res žalostno da pišete tako novico, Sploh pa če so ženski priporočil več beljakovin in B12,... To samo pomeni da se je kot vegeterjanka prehranjevala popolnoma napačno. Vegetarjanstva brez beljakovin ni!Če je ženska jedla samo solate brez ...prikaži več kakšnih avokadov, fižola... pač ni zaužila zadostne količine beljakovin čeprav je zadost že skodelica na dan. Drugače imajo pa rastline veliko večjo vsebnost železa kot meso, tako da je tukaj bilo še kaj v ozadju...Strokovno in drugače popolnoma zanič članek, samo medete ljudi.@JackD osebno mislim da so vegeterjanci veliko bolj zdravi, kot nevegeterjanci, ni nujno da jejo samo vegeterjansko, samo... Spet ena na pamet.Drugače pa vsaka prehrana, ki ni premišljeno raznolika in usklajena s potrebami je alhko slaba. Za vegeterjastvo to velja še posebej, vegeterjanec ne postaneš s tem ko vsak dan solato ješ, čeprav je mnenje množice prav to. Nažalost napačno in nezdravo.Drugače vse kar je nap

  • Luna1337 15:45 05.september 2013.

    To je pa višek neodgovornega novinarstva. Če že jemljete zgodbe s tujih portalov, vsaj prevedite vsa dejstva. Ženska je bila trikrat na IVF postopku in je začela jesti meso šele po tem, ko je zanosila. Res žalostno, da se dejstva ...prikaži več spreminjajo tako, kot se novinarju zdi prav.