Šport
43 ogledov

Organizatorji spet spremenili Ilkino pripravo

Ilka Štuhec EPA
Organizatorji na svetovnem prvenstvu so našli rezervni termin za danes odpadli moški smuk.

Na sestanku vodij reprezentanc so se odločili, da bodo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v nedeljo odpeljali oba smuka. Start ženskega so prestavili za 45 minut, zdaj bo namesto ob 12. uri že ob 11.15, moški, ki bi ga morali izpeljati danes, a so ga zaradi megle odpovedali, pa se bo začel ob 13.30 uri.

Na ženskem smuku bo sicer med velike favoritke za kolajno sodila tudi Ilka Štuhec, ki je zanesljivo dobila oba treninga pred tekmo, drugo mesto pa je osvojila tudi na smukaškem delu kombinacije. Že v petek so sicer organizatorji nekoliko spremenili načrtovani program in s tem vplivali na pripravo smučark za tekmo. Smuk so takrat prestavili nekoliko nižje in tako izločili zgornji del proge, ki sicer ustreza najboljši slovenski smučarki, saj je Mariborčanka znana po dobrem drsenju.

Štuhčeva je v tej sezoni dobila tri smuke, po hujši poškodbi Lare Gut pa sta na papirju njeni največji tekmici Lindsey Vonn in Sofia Goggia. Slednja je bila od Slovenke hitrejša v kombinacijskem smuku, a prav tako kot Štuhčeva odstopila na slalomu.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.