Šport
11 ogledov

Ose z novim trenerjem do zmage

Liga Seha, Gorenje Velenje, Zagreb RK Gorenje Velenje / Goran Vadlja Kamenjašević
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi regionalne lige Seha premagali Izviđač z 31:24 (14:11).

V Šaleški dolini so se v začetku tega tedna razšli s trenerjem Markom Šibilo, pod vodstvom njegovega naslednika Boruta Plaskana pa so dosegli prvo zmago. Slovenski podprvaki so na kolena položili tekmece iz Hercegovine in na svoji peti tekmi v regionalnem tekmovanju dosegli drugo zmago.

"Ose" so začele zaspano, tekmeci so jim v 14. minuti ušli na tri gole (5:8), nato pa so vendarle strnile svoje vrste in šest minut kasneje tekmo postavile v začetno izhodišče (8:8). V končnici prvega polčasa so uveljavile svoje prednosti in po dveh zadetkih Blaža Kleča najprej pobegnile na 11:9, na velik odmor pa se podale s prednostjo treh golov (14:11).

Gostitelji so imeli v drugi polovici vseskozi nadzor nad tekmeci iz Ljubuškega, ki v dosedanjem delu regionalne lige še niso okusili slasti zmage. V 41. minuti so si priigrali pet golov prednosti (21:16), v nadaljevanju pa že v kali zatrli vse morebitne poskuse rokometašev Izviđača po prevratu.

"Čestitke nasprotnikom za športno in korektno tekmo, za katero mislim, da je bila dobra. Naši ekipi se je videlo, da smo obračun začeli v krču, saj smo zgrešili nekaj neoviranih strelov, ki jih sicer ne bi smeli. To se je pripetilo tudi našim najizkušenejšim igralcem. Toda v nadaljevanju smo zaigrali bolje v obrambi, kar je obenem prineslo bolj sproščeno igro v napadu. Tudi po zaslugi obramb Zaponška smo dosegli nekaj lahkih golov. V drugem polčasu je bila naša igra že na precej visokem nivoju, a prostora za napredek je še precej. Do naslednje tekme nas loči kar nekaj časa, tega pa bomo porabili, da dodelamo nekatere stvari v igri. Optimistično čakamo naslednjo tekmo,"  je po tekmi dejal Plaskan.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Matjaž Brumen, ki sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 17 obramb.

"Tekmo smo začeli nekoliko nervozno, nismo igrali tako, kot znamo. Kljub temu nismo zganjali panike, v zaključku prvega polčasa ulovili tekmeca, v nadaljevanju pa počasi, a zanesljivo ušli na varno razliko. Tekma je bila težka, saj ima Izvidjač na voljo izjemne posameznike na zunanjih položajih. Uspeli smo z disciplinirano igro. Čestitke tudi nasprotnikom za prikazano," je tekmo ocenil Zaponšek.

Po današnji preizkušnji bodo Velenjčani naslednjo tekmo odigrali 18. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja Vardar iz Skopja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.