Šport
47 ogledov

Ose želijo znova pičiti medvede

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Simon Maljevac
Velenjski rokometaši bodo v soboto pred domačimi gledalci poskušali potrditi uvrstitev v skupinski del pokala EHF.

Rokometaši velenjskega Gorenja so konec minulega tedna v ruskem Permu naredili velik korak k uvrstitvi v skupinski del pokala EHF. Slovenski podprvaki so Permske medvede premagali s 37:34, povratna tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 19. uri.

Velenjčani so v generalki za sobotno tekmo v sredo na domačih tleh zanesljivo premagali Krčane s 50:25, trener Ivan Vajdl pa je pred bližnjim mednarodnim dvobojem spočil nekatere najbolj obremenjene igralce, kot so vratar Klemen Ferlin, Staš Skube, Marko Dujmović, Kristian Bećiri...

"Na prvi tekmi v Permu smo postavili temelje za uvrstitev v skupinski del, pred nami pa je nova tekma, nova zgodba. Ruska zasedba je kakovostna, pozabiti moramo na tri gole prednosti s prve tekme ter od prve minute igrati zavzeto in zagrizeno. V vsakem primeru moramo prikazati tudi boljšo igro v obrambi. Na prvi tekmi smo v drugem polčasu prejeli kar dvajset golov, kar je odločno preveč," je pred povratno tekmo dejal Vajdl.

Velenjčani bodo tekmece skušali zlomiti z visokim ritmom, hitro predstavo in širokim igralskim kadrom, v vseh teh segmentih se "medvedi" iz Perma ne morejo kosati z "osami" iz Velenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.