Slovenija
160 ogledov

Ostro sporočilo sindikata zdravstva pred potrditvijo dogovora s Fidesom

zdravstvo Saša Despot
V SPUKC, Sindikatu zdravstva Slovenije so danes na spletnih straneh objavili zelo ostro sporočilo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc in predsedniku vlade Miru Cerarju.

"Današnja potrditev dogovora bo morda zamrznila stavko zdravnikov, a skoraj zagotovo sprožila novo – stavko zdravstva, stavko ljudstva!" so zapisali na svojih spletnih straneh in dodali, da niso proti sporazumu, ampak da želijo biti del sporazuma. O tajnem delu sporazuma smo poročali včeraj. 

"Mi smo žalostna slika zdravstva v Sloveniji"

"Sestre in bolničarji ne hlastamo po pozornosti, zdravstvene administratorke, strežnice, kuharji, vzdrževalci in ostali delavci v zdravstvu ne jamramo, ampak za razliko od marsikoga od vas resnično delamo, saj brez nas ne bi bilo ne primerne oskrbe bolnikov ne nemotenega delovanja in obratovanja zdravstvenih zavodov ter bolnišnic! Smo tisti, ki delamo, ko zdravniki stavkajo, smo prvi in zadnji kontakt z bolnikom, smo aparat, ki skrbi za nemoteno delovanje zdravstvenih zavodov in bolnišnic, smo ponižni in prezrti delavci, smo žalostna slika zdravstva v Republiki Sloveniji. Za svoje delo smo plačani mizerno, pri čemer smo izpostavljeni nenehnim pritiskom tako vodstva kot tudi številnih nadutih zdravnikov in razjarjenih pacientov," pred današnjim odločanjem o potrditvi sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides sporoča Sindikat zdravstva Slovenije. 

Sporazum, ki je zatresel vlado

Sporazum, ki je zamrznil stavko zdravnikov, je sprožil burne odzive drugih sindikatov ter koalicijskih strank Desus in SD. Najprej so se pojavila izjave, da ministrica za podpis ni imela mandata vlade, sledili so pozivi, naj ministrica za zdravje odstopi, prvi mož Desusa Karl Erjavec pa je včeraj govoril celo o predčasnih volitvah

Vmes so se oglasili še nezadovoljni mladi zdravniki, na kar se je odzval tudi prvi mož zdravniškega sindikata Konrad Kuštrin

Ministrica za zdravje naj bi sicer v kratkem predstavila predloge zakonov, ki naj bi pomenili zdravstveno reformo, premier Miro Cerar pa ji do takrat zagotavlja podporo. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 11
  • wester62 18:34 02.december 2016.

    nujno se mora zgoditi upor ljudstva in vseh poštenih delavcev proti tej beli mafiji.treba jih nagnati z silo če ne bo šlo drugače.dovolj so nas ropali in ubijali.vse te lopovske zdravnike,koštruna in vlado treba uničiti,ker drugače nas bodo še naprej ...prikaži več pohabljali in ubijali.čas je za revolucijo ali pa umremo.

  • maresem 16:35 01.december 2016.

    Del teh roparskih dohtarjev je pokvarjenih do plafona. To je bela mafija in to gamat bo treba enkrat za vselej spraviti na kolena, priložnost pa dati poštenim in humanim zdravnikom, ki jih tudi imamo. Sramota tudi za predsednika vlade, ki ...prikaži več pa je očitno desna roka mafijca Koštruna.

  • lotty 13:47 01.december 2016.

    Ni problem v denarju,problem je v sistemu cele javne uprave.Ušlo je z vajeti.Nikoli v javni upravi ni bila kvaliteta opravljenih storitev pogojena z plačilom.To je največi problem..ni kontrole.Zaključe, denar za javno upravo prihaja z denarnic nas državljanov in gospodarstva.Mi bi ...prikaži veči morali na cesto ,na punt,upor,saj ropajo nas..pri plačah,davkih,pokojnini.....GREMO!!!!!