Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Z otroki je izmenjal nekaj besed

Nissan X-trail Anže Petkovšek
Na spletu se je pojavilo opozorilo, da naj bi neznani moški v Podbrezjah na Gorenjskem vabil učence v svoj avtomobil. Na policiji so nam odgovorili, da so to osebo že izsledili.

Na PU Kranj so nam pojasnili, da v tem primeru ni prišlo do vabljenja otrok v avtomobil. Oseba, ki so jo policisti že izsledili, naj bi z otrokom izmenjala nekaj besed. Kakršne koli ogroženosti ali nevarnosti za otroke policisti z dosedanjim zbiranjem obvestil niso potrdili, posamezne okoliščine pa še preverjajo. Dogodek naj bi se zgodil samo v Podbrezjah.

Policisti ob tem še enkrat navajajo nasvete, ki so jih pripravili za akcijo "Bodi varen tudi, če si sam."

Mlajši naj se z neznanci ne zapletajo v pogovore. Če jih ti že ogovorijo, naj bodo pozorni na morebitna sumljiva ravnanja, vsiljivo nagovarjanje, nespodobna povabila in podobno. Policija opozarja, da v nobenem primeru ne vstopajo v vozilo neznanih oseb, naj ne nasedajo na besede, da oseba pozna njihove starše ali da je tako dogovorjeno. Otroci naj stopijo stran od neznanca in pokličejo starše, ali pristopijo do odraslega v bližini, trgovino ali katero drugo dostopno ustanovo in prosijo za pomoč. Takoj naj pokličejo na interventno številko policije 113.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 18:50 27.april 2015.

    In sedaj bo vsak, ki bo koga vprašal za pot že pedofil.Ma ne ga srat že enkrat