Slovenija > Črna kronika
116 ogledov

Robert Supančič trdi, da se umora očeta ne spomni

Privedba Petrovčiča na sodišče zurnal24.si
Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je začelo sojenje 34-letnemu Robertu Supančiču, ki je obtožen, da je 6. decembra lani v Zgornji Kungoti umoril svojega očeta. Pred tem je umoril tudi svojo mamo.

Robert Supančič, ki na predobravnavnem naroku 9. aprila letos krivde ni priznal, je v današnjem zagovoru po prebrani obtožnici, ki mu očita, da je očetu vzel življenje na grozovit način, dejal, da obtožnico razume, ampak da je pretresen. Povedal je, da ima očeta rad in da ne more sprejeti dejstva, da ni več živ.

Dejal je, da ni imel konfliktov z očetom, prav tako ni bil jezen na kakšno drugo osebo. Na več vprašanj tožilca Tilna Iviča ni vedel povedati odgovora, saj se marsičesa ne spomni. Povedal je, da ima shizofrenijo, ki po njegovem mnenju verjetno vpliva tudi na miselne procese.

Živel pri očetu

Supančič je bil v preteklosti že obsojen, da je aprila 2003 umoril svojo mamo. Ker so sodni izvedenci psihiatri takrat menili, da je moril neprišteven, mu ni bilo treba v zapor, ampak mu je sodišče izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja. Po treh letih se je lahko vrnil v običajno življenje.

Najprej je živel pri očetovem bratu. Ta je v izpovedbi, ki jo je na današnji obravnavi prebrala sodnica, navedel, da sprva ni bilo težav z nečakom, da je tudi uspešno opravljal študij, leta 2010 pa se je moral zaradi konfliktov odseliti. Navedel je, da je Supančič zadnja tri ali štiri leta živel pri svojem očetu.

Privrženec islama

Robert Supančič je danes na pobudo zagovornika sodišču povedal, da je musliman in da bi rad, da se zaradi praznika ramazana sojenje proti njemu zaključi do 20. maja. Da je privrženec islama, je v danes prebranih izpovedbah navedlo tudi več drugih oseb, ki Supančiča poznajo, več jih je izpostavilo, da se ga zaradi različnih izrečenih groženj bojijo. Le nekdanja intimna partnerica, ki ga je spoznala na zdravljenju na Pohorskem dvoru, je v prebrani izpovedbi navedla, da je bil miroljuben in da o njem ne more povedati nič slabega.

Sodni izvedenec psihiatrične stroke je sicer v oceni obtoženčeve prištevnosti oz. neprištevnosti navedel prepričanje, da se je Supančič zavedal svojega ravnanja.

Zagovornik obdolženca je predlagal postavitev še enega izvedenca, čemur pa sodišče ni sledilo. Že postavljenemu izvedencu bodo omogočili vpogled v izvedensko mnenje strokovnjakov na Dunaju, ki so Supančiča po prijetju na Dunaju prav tako pregledali.

Nadaljevanje sojenja je napovedano za 14. maj.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:36 23.april 2015.

    Ne spomni se zdej pa je še čudežno postal ravno zdej musliman ki hoče na romanje. Po moje hoče sam na prostost in se zgovarja zdej. Če že tak "dec" enga umoriš bod vsaj še tok dec da prestaneš kazen. Ne pa krneki.