Slovenija
24 ogledov

Ovadeni zaradi komentarjev

Dušica Balažek Jerca Božič Kranjec
Sovražni govor. Ovadeni pisci komentarjev na Radiu Krka. Urednik (še) ne.

Na novomeškem okrožnem državnem tožilstvu so nam potrdili, da so glede kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti v zvezi z Radiem Krka prejeli ovadbe zoper 17 oseb.

Prijavo je po lanskih odmevnih tragičnih dogodkih v Zalogu in Drgančevju na policijo vložila Dušica Balažek, romska mestna svetnica, saj je, kot nam je povedala, prepričana, da so na Radiu Krka razpihovali sovraštvo do novomeške romske skupnosti.

Šla bo do konca

Ovadeni, 15 je polnoletnih, dva pa sta mladoletna, niso odgovorne osebe medija, temveč pisci komentarjev k objavljenim prispevkom, so nam še povedali na tožilstvu. Balažkova včeraj z informacijo o ovadenih ni bila zadovoljna, saj je prepričana, da bi morali biti ovadeni tudi avtorji člankov, ki so jih bralci komentirali, in odgovorni urednik.

"Vztrajala bom pri ovadbi zoper odgovorne na Radiu Krka, saj so vedeli, kaj objavljajo. V mojih očeh so oni največji krivci," nam je povedala Balažkova.

Največ na forumih

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so nam povedali, da v zadnjih letih obravnavajo več prijavljenih tovrstnih kaznivih dejanj. "V večini primerov gre za sume kaznivih dejanj, ki so bila storjena prek elektronskih medijev, največkrat na spletnih forumih," je pojasnila Alenka Drenik s PU.

Komentarjev 6
  • PLEMENITI 09:01 17.maj 2012.

    Ne nasedajte svetnici.

  • nasha71 22:43 15.maj 2012.

    Naj svetnica raje pogleda resnici v oči. Za tako stanje na dolenjskem so krivi romi in seveda naša ljuba država, saj jim dovolijo vse. Zapor jim je kot letni dopust, če bi jim v primeru kaznivih dejanj odvzeli ves denar ...prikaži več ki ga prejmejo bi bilo vrjetno drugače. Ker jim noben ne more NIČ je to tako kot je. Potem smo pa vsega krivi "civilisti" kot nam romi radi rečejo.... Ko bodo romi spoštovali nas bomo mi spoštovali njih, enostransko pač to ne gre izigravanje žrtve je pa že mim, saj se slej kot prej vse razve...

  • atzz 08:45 15.maj 2012.

    pravilno. več takih prijav in obsodb bi privedlo do malo drugačnega govora v medijih.