Šport
63 ogledov

Padec Američanke za zmago Švicarke

Lara Gut EPA
Na drugem veleslalomu sezone je slavila Švicarka Lara Gut. Do točk je prišla tudi Ana Drev.

Švicarka Lara Gut je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v ameriškem Aspnu (2:02,51). Druga je bila Avstrijka Eva-Maria Brem (+0,10), tretja pa Italijanka Federica Brignone (+0,34). Edina slovenska finalistka Ana Drev je bila 22. (+4,38).

Ta je v prvi vožnji osvojila 28. mesto, v drugi pa je snežilo še močneje kot med uvodnim nastopom. Drevova je sicer še nekaj izgubila v primerjavi z zmagovalko, toda manj kot sekundo, s čimer je pridobila šest mest.

Katarina Lavtar, edina slovenska dobitnica točk na uvodni tekmi v Söldnu, je odstopila in ni izkoristila ugodne startne številke 30. Preostali Slovenki sta nastopili ob koncu startne liste; Ana Bucik je končala na 45. mestu (+4,85), Tina Robnik pa je predčasno končala nastop. Na prvi progi je odstopila je tudi ameriška zvezdnica Lindsey Vonn.

Po prvi vožnji pa je vodila Američanka Mikaela Shiffrin. Brignonejeve, ki je dobila uvodno veleslalom v Söldnu, je zaostajala le za 11 stotink, tretja pa Gutova (+0,96), ki je bila zadnja z manj kot sekundo zaostanka. Najprej se je izkazala Bremova in vodila vse do nastopa Gutove. Za Švicarko je zaostala tudi Italijanka, za katero je bilo pred tem videti, da bi lahko edina resno ogrozila Shiffrino.

Slednja je bila na poti do kar zanesljive najvišje stopničke za zmagovalke, saj je imela še na zadnjem merjenju vmesnega časa 68 stotink prednosti, nato pa je dvoje vratc pred ciljem z roko udarila ob količek, izgubila ravnotežje, zdrsnila in končala v snegu.

Svoje trinajste zmage se je tako veselila 24-letna Gutova, tri leta starejša Tirolka Bremova pa je le za desetinko zgrešila ubranitev lanske zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.