Šport
19 ogledov

Prva zmaga Italijanke, Lavtarjeva 27.

Federica Brignone EPA
Začela se je 50. sezona alpskega smučanja. Veleslalom v Söldnu se je končal z italijanskim zmagoslavjem.

Italijanka Federica Brignone je prepričljivo vodila že po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Söldnu, s katerim se je začela nova sezona. Druga je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je zaostajala 95 stotink sekunde, tretja pa Tina Weirather iz Liechtensteina (+1,42). Vse tri tekmovalke so svoja mesta obdržale tudi po finalni vožnji. To je bila sicer prva zmaga Italijanke v svetovnem pokalu, na koncu je Shiffrinova ugnala za 85 stotink, Weiratherjevo pa za 1,25 sekunde.

"Ljudje so že govorili, da sem prekleta, ker še nisem zmagala. Sama sem jim odgovarjala, da pač doslej na posamezni tekmi nisem bila še nikoli dovolj dobra, da bi bila najboljša," je po zmagi dejala Brignonejeva.

Edina slovenska finalistka Katarina Lavtar je bila 27. (+4,97). V drugi vožnji je z 18. časom pridobila dve mesti, a le zaradi odstopov tekmic. tri tekmovalke druge proge namreč niso uspele dokončati.  Maruša Ferk je uvodno tekmo sezone končala na 47. mestu (+7,07). Preostali Slovenki Ana Drev in Tina Robnik pa sta odstopili.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.