Šport
44 ogledov

Padec s konja odnesel kolajno

Sašo Bertoncelj EPA
Sašo Bertoncelj je v Bernu nastopil v svojem petem finalu na evropskih prvenstvih v športni gimnastiki. Ostaja pri dveh bronastih medaljah, saj ga je od boja za najvišja mesta in medalje tokrat oddaljil padec s konja

Sašo Bertoncelj je osvojil sedmo mesto na evropskem prvenstvu, boljše uvrstitve na konju z ročaji ga je stala napaka. "Joj, joj, joj. Če sem prej rekel, da se ne bom obremenjeval, bom tole še nekajkrat sanjal. V igri je bilo prvo mesto. Prvo mesto sem izgubil na neprijeten način. Medaljo sem izgubil na predzadnjem elementu, ki ga redko 'kiksnem'. Kaj naj rečem ... Boril sem se. Vedel sem, da se mi lahko kaj takega zgodi. Ponavadi na tekmi to naredim. Ni šlo," je bil prvi komentar Bertonclja.

"Bil je trenutek nezbranosti. Pripravil sem se, da moram iti na polno. Nisem šel prav v elemente, nisem šel dovolj odločno, nisem šel, kot bi moral in bi lahko, ker je bilo moči dovolj. Tako je v športu. Malo se bomo praskali po glavi kakšen teden," je vzroke za padec z orodja iskal 31-letnik.

Čeprav je Škofjeločan zaradi zapravljene priložnosti razočaran, bo napako lažje prebolel. Letošnja sezona je po težavah s komolcem in zapestjem zanj prehodna, posebnih rezultatskih pričakovanj tako ni imel; "Ni težko, kot bi bilo včasih. Ni bila odločilna tekma. Sem tak, da treniram zato, da naredim dobro vajo in premagam nasprotnika. Zato prideš na tekmo. Ko ti to ne uspe, pa ti ne uspe zaradi lastne napake, si malo slabe volje. Bom pa absolutno lažje prebolel, kot sem kakšno leto prej."

Najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon je šel na konja tretji po vrsti. Pred njim sta z orodja padla Francoz Cyrill Tommasone in Hrvat Robert Seligman, tudi za njim sestave do konca nista izpeljala Britanec Louis Smith in Rus Nikolaj Kuksenkov. Padca Francoza in Hrvata Bertonclja nista vrgla iz tira, je zatrdil.

"Nisem razmišljal o tem, razmišljal sem o sebi. Težko je bilo, ker sem šel hladen gor. Bil sem zbran, da moram narediti prvi del. Mogoče je bila napaka, da sem mislil, da sem čez težji del. Vedel sem, da se mi odpirajo možnosti. Kvečjemu sem bil še bolj motiviran," pravi Bertoncelj.

"Do malo pred koncem je bilo videti super. Konj je zelo nepredvidljiv. Zdi se mi, da so padci nalezljiva zadeva. Ko je Tommasone padel, je zadeva postala živčna. Prvih pet tekmovalcev je bilo favoritov. Prvih pet je padlo. Zadaj so bili nervozni. Nihče ni vsemogočen, tudi Louis Smith ne, ki je zelo, zelo zanesljiv, pa je danes padel," je razplet finala opisal slovenski selektor Sebastijan Piletič, ki je za konec potegnil še črto pod moški del EP.

"Nimam pravega razloga, da ne bi bil zadovoljen. Če začnem s Bertoncljem, on je naredil bistveno več, kot smo pričakovali pred dvema, tremi meseci. Na koncu je malo grenko, ko veš, da bi lahko dobil medaljo. Rok Klavora je bil vrhunsko pripravljen, vrhunsko je tekmoval. Mala napaka ga je stala, da bi se danes boril za medaljo. Rang medalj je bil zanj danes dosegljiv. Prepričan sem, da bi lahko prehitel drugega in tretjega. Alen Dimic je tekmoval zanesljivo, lahko sem zadovoljen. Najmlajši član Luka Terbovšek je delal malo več napak, ampak nismo pričakovali veliko," je ocenil Piletič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.