Avto
734 ogledov

Voznica na pajka je čakala dve uri, vmes je že prišel lastnik

Zaparkirano vozilo Žurnal24 main
"Že uro in pol čakam na pajka in mestno redarstvo," se je na nas obrnila voznica avtomobila šole vožnje, ki jo je pred našim uredništvom zaparkiral neznani voznik. V tem času je zamudila na izpitno vožnjo svojega kandidata, zaradi česar ima zdaj dodatne stroške, kandidat za pridobitev izpita pa mora čakati na novo izpitno vožnjo.

Še preden ji je na pomoč priskočil pajek, se je prikazal voznik avtomobila in jo odparkiral. Kasneje, ko je že odpeljala, so se na mesto dogodka pripeljali tudi mestni redarji. Kolikšen je odzivni čas mestnih redarjev, oziroma vlečnega vozila, smo se z vprašanji obrnili na Mestno občino Ljubljana.

"To je odvisno od različnih okoliščin in dejavnikov," pravijo na MOL in pojasnjujejo, da odzivni čas zavisi od števila takrat razpoložljivih specialnih vozil, prirejenih za odvoz nepravilno parkiranih vozil – pajkov, lokacije razpoložljivega pajka ob napotitvi, časa prihoda oziroma morebitne gneče na cesti, števila prijavljenih nepravilno parkiranih vozil v čakalni vrsti in podobno. "Iz navedenega vzroka natančen odgovor v minutah ni možen, se pa trudimo, da je odziv kar se da najhitrejši," pojasnjujejo na občini.

Lani več kot 5.000 odvozov vozil

Tam posebne statistike pozivov na pomoč ne vodijo, po njihovi oceni pa vsak dan prejmejo med 15 in 20 klicev oziroma prijav vozil, ki ovirajo in ogrožajo ostale udeležence v prometu. Poudarjajo, da da se odzovejo na vse, pri čemer pa je pri ocenjevanju odzivnosti potrebno upoštevati zgoraj naštete okoliščine.

Mesečne statistike na Mestnem redarstvu ne vodimo, v letu 2015 pa je bilo odrejenih 5.030 odvozov nepravilno parkiranih vozil, v letu prej pa je bilo izdanih 4.971 odredb.

Komentarjev 11
  • Fulmmer 22:16 22.december 2016.

    Jaz bi poklical tri kolege, ker bi bil pol na sred ceste bi hitro prišli redarji....

  • pikijakob 07:47 22.december 2016.

    ko boš imel izpit in avto ti bo jasno.

  • Skippy 01:00 22.december 2016.

    In zakaj ni šla preko robnika spredaj? Če se niti v takšni zadevi ne znajde, kako se bo v prometu?